avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezmembrare fără întabulare. Pot vinde o mică ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezmembrare fără întabulare. Pot vinde o mică porțiune din parcelele rezultate?

Buna seara.
Am dezmbembrat un teren in 2 parcele,dar nu am facut intabularea la notar.
Acum urmeaza sa vand o mica portiune din una din parcelele rezultate,deci implicit sa fac o alta dezmembrare.
Intrebarea mea este daca trebuie sa ma intabulez ca sa pot face o alta dezmembrare?Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 1 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 21:39, 30 Martie 2018
Daca ati facut doar documentatia cadastrala de dezmembrare si nu ati incheiat si un act de dezmembrare la un birou notarial, in cartea funciara imobilul figureaza in continuare nedezmembrat. Daca a trecut prea mult timp (verifcati la OCPI-ul de cara apartineti cat timp e prea mult) e posibil ca documentatia sa fi expirat si sa fie nevoie sa intocmiti o alta documentatie. Daca nu a expirat, incheiati un act la un birou notarial. In urma dezmembrarii veti primi de la OCPI o incheiere de intabulare si doua extrase de informare corespunzand fiecarui imobil nou creat. De unul din aceste doua extrase aveti nevoie pentru ca expertul cadastral sa va poata intocmi o noua documentatie de dezmembrare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plan cadastral mia26maria mia26maria Va rog sa mi spuneti daca se poate face cumpararea unei parti din o parcela intabulata dar fara sa aiba facute masuratorile in teren ? Pot sa parcurg eu acest ... (vezi toată discuția)
Dezmembrare teren GAGIU1982 GAGIU1982 Buna ziua, am un teren de 1000mp (20 * 50). Am facut dezmembrarea la el in 2 parti egale de cate 10 * 50, in speranta ca voi vinde o jumatate. Am luat de la ... (vezi toată discuția)
S-a facut o dezmembrare gresita - ce sepoate face ? oanaportar oanaportar - 1 lot teren - vreau sa cumpar oparte din teren - pt. aceasta s-a facut o dezmembrare gresita - cum pot schimba /corecta dezmembrarea ? Se face corectare ... (vezi toată discuția)