avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dificultati intabulare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dificultati intabulare

Buna ziua. In data de 3.05.2006 am cumparat un teren cu o suprafata de 500 mp, la a carui intabulare proprietarul a consimtit in momentul semnarii contractului de vanzare cumparare. Dat fiind faptul ca era necesara o dezmembrare a terenului, am apelat la un avocat pentru a intenta proces in vederea intabularii. Cauza a fost admisa la data de 27.11.2007, instanta dispunand dezmembrarea si, ulterior, intabularea terenului. OCPI Cluj a facut recurs la aceasta decizie, asa incat, in data de 25.11.2008, aceeasi instanta(Judecatoria Turda) a respins plangerea mea impotriva incheierii de carte funciara. Nu s-a mai facut apel din cauza depasirii termenului de 15 zile de la formularea sentintei. Avocatul imi spune ca este posibila totusi intabularea in acest moment in urma apelului facut de nu stiu ce alta intitutie. Ma trimite la un topograf autorizat pentru intocmirea documentatiei cadastrale, spunandu-mi ca acesta va finaliza totuil, dandu-mi extrasul C.F. Precizez ca la baza hotararii Tribunalului de respingere a cererii de intabulare a stat faptul ca nu s-a prezentat la primul termen al procesului documentatia cadstrala.
Banuiesc ca am fost foarte confuz. Va rog, totusi, sa ma sfatuiti ce ar trebui sa fac in aceasta situatie.

Va multumesc pt amabilitate
Cel mai recent răspuns: NATHAN HATIEGAN , utilizator 09:35, 4 August 2009
Intradevar e confuz, si un pic de neinteles cum se poate intinde in atata timp si mai ales si pierde in final, o actiune de dezmembrare cand exista un CVC si vanzatorul nu s-a razgandit? Ceva neregula tot trebuie sa fie ca o actiune asa simpla a durat atata timp si s-a finalizat si nefavorabil. Schitele de dezmembrare iara trebuia sa le ceara instanta din primele termene, o fi avand procesul alt obiect si nu constatarea vanzarii si dezmembrarea, intabularea cotei cumparate de Dvs? Ati cumparat cu contract la notar? Vanzatorii erau proprietarii reali? sau sunt si ei in proces pentru ceva revendicare?
Daca in extrasul de carte funciara unde ati cumparat cota parte apareti Dvs. cu o cota de xx mp. si proprietarul celalalt cu xy mp., intelegeti-va, faceti cu un inginer topograf i schita de lotizare (dezmembrare) si la notar un act de lotizare, unde va prezentati amandoi proprietarii si gata intabularea.
Trebuie sa mai fie ceva in neregul acolo? de ce ati optat pentru dezmembrare si intabulare in instanta?
Vanzatorul din actul incheiat in 2006 nu a fost parte in litigiul avand ca obiect plangerea impotriva incheierii OJCPI ? V-ati judecat in contradictoriu cu OJCPI ? Eu as fi contestat calitatea procesuala pasiva a OJCPI si inadmisibilitatea recursului.
Tocmai asta m-a mirat. Cum se poate pierde un proces atat de simplu. Totul s-a facut legal, la notar, vanzatorii fiind proprietari de drept. S-a optat pt instanta deoarece o terta persoana avea drept de uzufruct viager asupra terenului acordat de proprietari. Acum insa ma trimite avocatul la topograf pt intocmirea doc. cadastrale si finalizarea intabularii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plan cadastral mia26maria mia26maria Va rog sa mi spuneti daca se poate face cumpararea unei parti din o parcela intabulata dar fara sa aiba facute masuratorile in teren ? Pot sa parcurg eu acest ... (vezi toată discuția)
Nelamurire cadastru ContSters255159 ContSters255159 Am cumparat un lot de pamant, pe care mi-am ridicat o casa finalizata (receptie) in 2007, dar problemele incep sa apara in sensul ca : Pretul terenului a ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren MARIA STOENESCU MARIA STOENESCU Buna ziua, Pot cumpara un teren care nu are cadastru si intabulare? (vezi toată discuția)