avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cumparare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cumparare teren

Buna ziua,
Pot cumpara un teren care nu are cadastru si intabulare?
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 08:22, 7 August 2008
Da. Mergeti la notar impreuna cu vanzatorul si notarul se va ocupa atat de intabularea terenului cat si de vanzare. Ideea este ca va costa mai mult. In rest, nu aveti nicio piedica.
Puteţi "cumpăra" orice teren, dar nu cu act autentic încheiat la notar, caz în care nu are loc transmiterea dreptului de proprietate de la vânzător la cumpărător...
Notarii nu se ocupă de întabulări sau de documentaţii cadastrale...;)
Ultima modificare: Miercuri, 6 August 2008
Corina Capotã, Avocat

Cum sa nu poata omul cumpara terenul cu act autentic? Isi face schita si de restul se ocupa notarul. Asta nu inseamna ca el intocmeste schita si el intabuleaza. Sunt persoane din cadrul biroului care se ocupa de toate astea, ca nu s-o duce notarul la carte funciara. Important este sa-si primeasca onorariul. Ce cumparator ar accepta sa cumpere terenul fara act autentic?
Ultima modificare: Miercuri, 6 August 2008
ContSters53919, utilizator
Scuză-mă Eva, dar în Braşov NICI UN NOTAR (sau funcţionar din cadrul biroului notarial) nu efectuează nici întabulări, nici documentaţii cadastrale. Poate, pe alte meleaguri...dar care ar fi temeiul legal, deoarece notarii nu au astfel de atribuţii, conform legii?
Există alte persoane specializate: experţi topografi, arhitecţi care au aceste atribuţii şi sunt singurii, din câte ştiu eu. Expertizele topo nu pot fi efectuate decât de un expert autorizat. Pentru întabularea construcţiilor, este nevoie şi de arhitect. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dificultati intabulare NATHAN HATIEGAN NATHAN HATIEGAN Buna ziua. In data de 3.05.2006 am cumparat un teren cu o suprafata de 500 mp, la a carui intabulare proprietarul a consimtit in momentul semnarii ... (vezi toată discuția)
Intabulare cladire Oana  Tudor Oana Tudor Am o problema si nu reusesc sa ii gasesc soluţia. Societatea a cumparat de la alta societate o magazie (nu si terenul aferent). Această tranzacţie ca sa ii ... (vezi toată discuția)
Intabulare casa veche din 1955 plus terenuri aferente locuintei scorpion.verde scorpion.verde Buna ziua. Bunica mea de 66 de ani are un certificat de mostenitor dupa ambii parinti pentru o casa cumparat de acestia in 1955 cu chitanta de descarcare si ... (vezi toată discuția)