avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... greseala cu parcelarea
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

greseala cu parcelarea

In urma cu 5 ani am facut intabularea terenului de 10 ari proveniti de pe titlul de proprietate (legea 18), si a casei in care locuiesc.In urma cu putin timp, la o atenta verificare, am constatat ca "vrednicul topograf" m-a intabulat cu o portiune de cateva ari din parcela vecina (a parintilor, cu care ma invecinez, ei neintabuland inca casa si terenurile) si mie ramanandu-mi neintabulata o portiune din curte (!), desi pe procesul de punere in posesie curtea si casa sunt corect cuprinse in schita respectiva (in plan dreptunghiular), acum schita apare in plan patrat ! Ca sa rectific /sa corectez trebuie sa iau legatura cu un cadastrist care sa refaca planurile si e de ajuns, ori trebuie sa trec iar pe la notar si sa fac iar intabularea (casa, teren etc) ? Si inca ceva..e nevoie NEAPARAT si de semnatura vecinilor ca sa se faca rectificarea ? Nu de alta, dar un vecin e de o confesiune religioasa ,mai noua, sa zicem si..nu prea ne inghite ca nu am imbratisat-o si noi.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Amalia Dana Girbo , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 00:34, 11 Octombrie 2012
Probabil in cazul dvs. exista o suprapunere virtuala intre terenul dvs. si cel al parintilor, Pentru rectificarea acestei situatii trebuie sa va adresati unei persoane autorizate care sa vina sa masoare inca odata pe limitele de proprietate ale terenului apoi sa le comparati cu cele facute de "vrednicul topograf" pentru a vedea daca a gresit sau nu. Daca a gresit, problema se poate rezolva tot de persoana autorizata, insa e putin mai complicata si devine si mai complicata daca vecinii sunt intabulati si au numar cadastral.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordinul prefectului mia26maria mia26maria Ca sa obtin intabularea unui teren de 5 ari detinut de 20 de ani de familie, as putea cere ordinul prefectului in locul uzucapiunii ? Mentionez ca platim ... (vezi toată discuția)
Situatie fara iesire? mia26maria mia26maria detin un teren intravilan de 10 ari dat cu legea 18, in 1991.Acum 3 ani l am intabulat, insa cel care a facut masuratorile, a trecut terenul doar jumatate din ... (vezi toată discuția)
Teren scindat de topograf van_allen78 van_allen78 in 2007 am cautat sa intabulez cele 10 ari de teren intravilan in forma de dreptunghi si cu o casa ,conform cu ce era in Titlul de proprietate.Un topograf , ... (vezi toată discuția)