avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... situatie fara iesire?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

situatie fara iesire?

detin un teren intravilan de 10 ari dat cu legea 18, in 1991.Acum 3 ani l am intabulat, insa cel care a facut masuratorile, a trecut terenul doar jumatate din suprafata data (suprafata care apare in plan dreptunghiular, asa cum a u desenat o cei care au facut procesul verbal de punere in posesie), iar cealalta jumatate, pana la 10 ari, au luat o din terenul mamei, care e vecina cu mine.Acum, ce as putea sa fac ca sa intabulez terenul de 5 ari din gradina mea care a ramas pe dinafara ? Care ar fi mijloacele de dobandire, deoarece acest teren a fost detinut de unchiul meu de multi ani, din anii '70, dovadafiind si registrul agricol unde se vede ca el a detinut si platit impozit pt acesta? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: mia26maria , utilizator 00:00, 16 Iulie 2011
chiar nu stie nimeni un raspuns la situatia aceasta??
Cazul dvs. necesita analizarea actelor.
Trebuie stabilit daca e vorba de o eroare sau puteti sa va judecati pe uzucapiune.
Daca sunteti proprietar nu puteti uzucapa.
Conform titlului de proprietate emis in temeiul Legii nr.18/1991, sunteti proprietar asupra suprafetei de 10 ari?
Aceasta suprafata se gaseste toata in curtea dvs.?
Mama dvs. detine acte asupra suprafetei de teren pe care o stapaneste?
Unchiul are si el acte de proprietate?
cele 5 ari pe care le a luat de la mama mea topograful nu le are in titlul de proprietate, le are in cf bunicului, dar ea fiind paralizata la pat, nu s a interesat si nu le a cerut pana la data cand topograful le a pus la mine, ramanand cele 5 ari din gradina mea, care apar pe titlul de proprietate al TATALUI unchiului meu, insa atat unchiul cat si tatal au murit, fara a avea urmasi.Au ramas doar niste veri de ai unchiului care , ma tem ca ar putea sa ceara cele 5 ari, desi nu le au detinut niciodata, iar eu, afara de titlul de proprietate si schita de pe proc verbal de punere in posesie din 1991, nu am alte acte.Ce parere aveti? Va multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren fara proprietar van_allen78 van_allen78 In 1990 unchiul meu, O.T., a primit , cu legea 18,o supraf. de 10 ari teren cu titlu de proprietate, aferenti casei unde locuia.terenul era schitat de comisia ... (vezi toată discuția)
Ordinul prefectului mia26maria mia26maria Ca sa obtin intabularea unui teren de 5 ari detinut de 20 de ani de familie, as putea cere ordinul prefectului in locul uzucapiunii ? Mentionez ca platim ... (vezi toată discuția)
Mai pot face ceva pentru a recupera o suprafata de teren? dragos irina dragos irina acum 2 ani ne-am intabulat o casa cu gradina. In titlul de proprietate apaream cu 56 de arii,la masuratoare nu a iesit numai 50 de arii. Topograful a spus ca ... (vezi toată discuția)