avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mai pot face ceva pentru a recupera o suprafata de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mai pot face ceva pentru a recupera o suprafata de teren?

acum 2 ani ne-am intabulat o casa cu gradina. In titlul de proprietate apaream cu 56 de arii,la masuratoare nu a iesit numai 50 de arii. Topograful a spus ca probabil candva s-a gresit in registrul agricol la primarie si sa dam o declaratie la notar ca acceptam suprafata de 50 de arii,cea ce am si facut si l-am intabulat. Dilema noastra incepe acum ,apare vecinul nostru cu un alt topograf ca la el a iesit dupa masuratoare cu 5 arii de teren mai mult decat detine dupa titlul de proprietate si noi sa semnam ca acceptam ca sa-l poate intabula , spunandu-ne ca oricum numai avem dreptul sa-i cerem inapoi 5 arii deorece am renuntat la notariat la ea .
Cel mai recent răspuns: silvia p , utilizator 19:26, 18 Aprilie 2010
Ca sa revendicati cei 5 ari de la vecin trebuie sa aveti titlu de proprietate pentru intreaga suprafata de 55 ari daca vi s-a emis un titlu numai pentru 50 nu aveti sansa.Numai daca despre renuntarea la notariat nu stie nimic vecinul si daca va puteti prevala de vechiul titlu ati putea avea cistig de cauza
Initiatorul topicului spune ca are titlu de proprietate pe 56 arii, insa la masuratoare au iesit doar 50. Sfatul meu este sa nu semnati acea declaratie pentru vecin si sa solicitati o expertiza topo pentru ambele curti, urmata de o actiune in granituire, aducand ca proba titlul de proprietate.
Buna seara,profit de subiectul deschis de dna.Irina pentru a va ruga sa ma lamuriti cu urmatoarea problema:in procesul meu verbal de punere in posesie si in schita terenului( facuta de primarie si de cadastristul acesteia) eu am laturile la anumite dimensiuni in ml. (18..80..16.60..82.. Cind s-a fac calculul in mp. s-a gresit { adica in loc de 1450 mp} s-au trecut 1400 mp.Rezultatul a fost ca Titlul de Proprietate a fost emis pe 1400 mp. Intrebarea mea arzatoare este daca aceste acte ( primare ) sa spunem sunt mai importante decit titlul. Asi multumi fff mult pentru lamurire.:vishenka:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

drept de proprietate - speta 1 SANTIER SANTIER Buna ziua! Va supun dezbaterii urmatoarea problema: 1. In PV (process verbal) de punere in posesie in cazul vecinului X este stipulate S = 1320 mp. , ... (vezi toată discuția)
Fond funciar: cf neconforma cu realitatea azur75 azur75 Speta- proprie si personala, pe care din cauza lipsei de experienta in problemele de fond funciar si a implicatiilor de natura subiectiva, poate nu o percep ... (vezi toată discuția)
Intabulare gradina iiulian iiulian Buna ziua, Sunt in discutii pentru cumpararea unei proprietati la tara unde proprietarii actuali au doar titlul de proprietate si urmeaza sa se intample ... (vezi toată discuția)