avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1858 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de proprietate - speta 1
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de proprietate - speta 1

Buna ziua!

Va supun dezbaterii urmatoarea problema:
1. In PV (process verbal) de punere in posesie in cazul vecinului X este stipulate S = 1320 mp. , proces de punere in posesie in care este stipulat (PARTIAL). Lungimea loturilor la acea vreme era de 66 ml. In cazul vecinului X - 1320 mp/66 ml = 20 ml. (deschidere la strada).
2. Ulterior cand a fost emis titlul de proprietate (in baza contractului de vanzare – cumparare) – a cumparat de la mama lui (bunica mea – caci e unchiul meu) suprafata de 1300 mp. – asa este stipulat si in titlu de proprietate.
3. De vreo 7 ani este un scandal permanent cu sicane si alte prostii – ce tin de neam prost (chiar daca suntem rude);
4. In PV de punere in posesie partial – cel definitive nu stie nimeni de el – probabil ca este pana la aparitia titlului de proprietate (la fel este stipulate in ambele procese verbale – atat al meu cat si al vecinului) este stipulata S = 1380 mp. Insa in titlu (eliberat in urma contractului de vanzare cumparare) a fost inscrisa S= 1400 mp. Ceea ce inseamna 1400 mp/66 ml = 21.21 ml. deschidere la strada.
5. Toata lupta asta are miza deschiderii la strada.
6. Ma intereseaza ce am de facut in acest sens deoarece:
- Nu pot utiliza intru totul deschiderea mea – imi tot muta semenle, nu este o persoana cu care se poate comunica – sustine ca are deschiderea din PV de punere in posesie. (asta il avantajeaza pe el si nu pe mine) – in plus de asta, nu bate ca si suprafata cu S din Titlul de proprietate (el 1300 mp si eu 1400 mp. – conform contractelor de vanzare – cumparare)
- Conform obiceiului locului, gardul se afla in spatele casei mele, si tb. Facut de catre vecinul din spate pe terenul lui - asa am facut si eu cu vecinul din fata casei mele – gardul este facut pe terenul meu si asa este obiceiul locului, obicei recunoscut si de unchiul meu.
- In toata aceasta poveste primaria are in planul parcelar deschiderile de mai sus. Cadastrul meu imi indica cotele corecte TItlului de proprietate 21.21 m x 66 ml. = 1400 mp.
- Lungimea este mai mare de 66 ml in cazul ambelor loturi – faptic (insa nu si official – caci in planul parcelar este stipulata clar lungimea loturilor in acea tarla de 66 ml., primaria in acest sens aflandu-se in contracdictie : 1. Asigura suprafata din titlu (in ambele cazuri) si
- 2. Nu asigura deschiderea la strada decat in planul parcelar (care nu bate cu realitatea ) si ne-a indrumat elegant sa apelam la instanta in cazul in care nu ne intelegem.
- Eu sunt de buna credinta – am cadastru intocmit, recunoscut de primarie si nu ma pot folosi de acea “palma” de pamant faptic indurand un stress permanent si sicane de ordin psihologic incalcandu-mi- se in acest sens libertatea de gandire prin toate aceste sicane si nu-mi ramane decat sa ma indrept catre Instanta civila.
- Astept punctele dv. de vedere!

Cu mulumiri!

Alte discuții în legătură

Expertiza - granituire tytys tytys Am cumparat in anul 2005 o casa cu un teren aferent de 1500 mp conform titlului de proprietate al fostilor proprietari,iar expertul dupa efectuarea ... (vezi toată discuția)
Litigiu teren intravilan Octav5 Octav5 Buna seara, Am cumparat acuin anul 2002 ani un teren intravilan (teren cu destinatie agricola - trecut in intravilan). Terenul a fost cumparat cu cadastru ... (vezi toată discuția)
Mai pot face ceva pentru a recupera o suprafata de teren? dragos irina dragos irina acum 2 ani ne-am intabulat o casa cu gradina. In titlul de proprietate apaream cu 56 de arii,la masuratoare nu a iesit numai 50 de arii. Topograful a spus ca ... (vezi toată discuția)