avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Orele petrecute in avion pentru delasare delegatie ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Orele petrecute in avion pentru delasare delegatie sunt ore de lucru?

Orele petrecute in avion, taxi, aeroport pentru asteptare conexiuni atunci cand sunt in delegatie sunt asimilate cu orele de lucru?
Care sunt obligatiile angajatorului in acest caz?
Ultima modificare: Miercuri, 21 Noiembrie 2018
dragosc02, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:37, 21 Noiembrie 2018
Timpul de muncă reprezintă orice perioadă în care salariatul prestează munca, se află la dispoziţia angajatorului şi îndeplineşte sarcinile şi atribuţiile sale, conform prevederilor contractului individual de muncă, contractului colectiv de muncă aplicabil şi/sau ale legislaţiei în vigoare - art.111 C.mun.

Nu constituie timp de munca, timpul pe care salariatul, de exemplu, il petrece pe drum pentru a ajunge si a se inapoia de la locul unde este delegat.

Studiu de caz: Programul de munca si timpul de lucru in delegatie
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Durata de munca valycalciu valycalciu am fost in delegatie cu servicu la o distanta de 190 km cu plecare de la domiciliu la 5 dimineata si intoarcere la 20.00 , am primit diurna pe ziua respectiva ... (vezi toată discuția)
Munca suplimentara in delegatie calinaremus calinaremus Buna ziua Sunt in delegatie in afara tarii angajat fiind la o companie din Romania .Salariu in Ron +diurna/zi. Doresc sa ma edific in urmatoarea problema ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare iulianaanghel iulianaanghel Buna ziua, administrez o societate care produce si monteaza tamplarie pvc. Salariatii care fac montajul in diferite locatii se incadreaza in timpul de lucru al ... (vezi toată discuția)