avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 981 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... va rog dati-mi un raspuns !
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

va rog dati-mi un raspuns !


Pe data de 8 septembrie 2009 am fost cu prietena sa beau un suc la o terasa,niste indivizi s-au luat de noi si i-am batut,unul dintre ei are certificat medical de 7 zile, ce mi se poate intampla ? Va rog frumos raspundeti-mi.

Va multumesc.


Art. 180. - Lovirea sau alte violente
Lovirea sau orice acte de violenta cauzatoare de suferinte fizice se pedepsesc cu închisoare de la o luna la 3 luni sau cu amenda.
(11) Faptele prevazute la alin. 1 savârsite asupra membrilor familiei se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la un an sau cu amenda.
Lovirea sau actele de violenta care au pricinuit o vatamare ce necesita pentru vindecare îngrijiri medicale de cel mult 20 de zile se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.

(21) Faptele prevazute la alin. 2 savârsite asupra membrilor familiei se pedepsesc cu închisoare de la unu la 2 ani sau cu amenda.
Actiunea penala se pune în miscare la plângerea prealabila a persoanei vatamate. În cazul faptelor prevazute la alin. 11 si 21 actiunea penala se pune în miscare si din oficiu.
Împacarea partilor înlatura raspunderea penala, producându-si efectele si în cazul în care actiunea penala a fost pusa în miscare din oficiu.
Pacat ca nu ati facut si dvs. plangere. Oricum mergeti pe faptul ca erau 7 impotriva unuia singur. Poate gasiti si un martor.
Fapta se incadreaza la infractiunea prevazuta de art.180 alin.(2), pentru care actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate. Daca pana la aceasta data persoana vatamata stia cine sunteti si nu a formulat inca plangerea nici nu o mai poate face pentru ca trebuie introdusa in termen de 2 luni de la data cand a aflat cine este faptuitorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penal nucusor nucusor care este pedeapsa pentru lovire daca se argumenteaza doar cu o adeverinta medicala.eliberata de la urgenta ? (vezi toată discuția)
Agresiune la locul de munca sorintudorel sorintudorel am fost batut la locul de munca de catre administratorul firmei, caror organe ma adresez pentru a rezolva situatia? (vezi toată discuția)
Care este pedeapsa si cuantumul despagubirilor care se acorda aiai aiai unui inculpat trimis in judecata pt. infractiunile de loviri si alte violente prev. de art.180 alin.2 indice1 CP (3 fapte) cu aplicarea art.33 lit.a CP ... (vezi toată discuția)