Pe data de 8 septembrie 2009 am fost cu prietena sa beau un suc la o terasa,niste indivizi s-au luat de noi si i-am batut,unul dintre ei are certificat medical de 7 zile, ce mi se poate intampla ? Va rog frumos raspundeti-mi.
Art. 180. - Lovirea sau alte violente
Lovirea sau orice acte de violenta cauzatoare de suferinte fizice se pedepsesc cu închisoare de la o luna la 3 luni sau cu amenda.
(11) Faptele prevazute la alin. 1 savârsite asupra membrilor familiei se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la un an sau cu amenda.
Lovirea sau actele de violenta care au pricinuit o vatamare ce necesita pentru vindecare îngrijiri medicale de cel mult 20 de zile se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.
(21) Faptele prevazute la alin. 2 savârsite asupra membrilor familiei se pedepsesc cu închisoare de la unu la 2 ani sau cu amenda.
Actiunea penala se pune în miscare la plângerea prealabila a persoanei vatamate. În cazul faptelor prevazute la alin. 11 si 21 actiunea penala se pune în miscare si din oficiu.
Împacarea partilor înlatura raspunderea penala, producându-si efectele si în cazul în care actiunea penala a fost pusa în miscare din oficiu.
Fapta se incadreaza la infractiunea prevazuta de art.180 alin.(2), pentru care actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate. Daca pana la aceasta data persoana vatamata stia cine sunteti si nu a formulat inca plangerea nici nu o mai poate face pentru ca trebuie introdusa in termen de 2 luni de la data cand a aflat cine este faptuitorul.