avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal pentru conducere cu permisul suspendat si ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal pentru conducere cu permisul suspendat si dovada expirata

Salutare, in data de 18.11.2018 am fost surprins conducand masina fara permis de conducere si cu dovada expirata, eu am primit o instintare ca in data de 01.12.2018 permisul meu va fii suspendat dar eu am primit instiintarea in data de 14.11.2018 si in 15.11.2018 am predat permisul.
Intrebarea mea este daca pe foaie era scris ca din 01.12.2018 imi va fi suspendat permisul si eu lam predat in 15.11.2018, atunci care dintre datele de mai sus va fi luata in considerare, data in care am predat permisul sau data pe care o scria pe foaie, aici este un exemplu la fel cu foaia pe care am primit-o: [ link extern ]
Cel mai recent răspuns: radunadal , utilizator 13:23, 26 Ianuarie 2021
Amanarea aplicarii pedepsei nu reprezinta o forma de condamnare.

Aceasta forma de individualizare judiciara, insa, va fi mentionata in cazierul judiciar, cazier care va fi curat in termen de doi ani, termen ce curge de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti.

Nu rezulta, de asemenea, interdictii sau decaderi ce rezulta din condamnare.

Prin amanarea aplicarii pedepsei este stabilit un termen de supraveghere, pe o durata determinata, fixata de instanta de judecata, in sarcina condamnatului fiind instuite obligatii si masuri de supraveghere.

In ipoteza in care obligatiile, respectiv masurile de supraveghere sunt nesocotite, instanta de judecata poate proceda la revocarea amanarii aplicarii pedepsei, putand dispune executarea pedepsei in regim privativ de libertate.

Instanta de control judiciar poate mentine hotararea judecatoreasca , apreciind -o ca fiind legala si temeinica.

O poate infirma, dispunand suspendarea sub supraveghere a pedepsei, ca modalitate de individualizare judiciara.

Suspendarea sub supraveghere reprezinta o modalitate de individidualizare judiciara a pedepsei, o veritabila forma de condamnare.

In cazul suspendarii sub supraveghere, permisul de conducere este anulat, in mod obligatoriu.

Exista, insa, posibilitatea de a redobandi dreptul de a conduce pe drumurile publice , in termen de 1 an de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti.

Si in cazul suspendarii sub supraveghere sunt instituite obligatii si masuri de supraveghere.

Buna seara, deci daca obtin amanarea pedepsei o sa primesc permisul inapoi sau o sa il anuleze si o sa trebuiasca sa fac din nou scoala de conducere?
In mod normal se ia in considerare data in care a fost predat permisul.
Nu vi s-a dat dovada pe ziua respectiva ?
Pe instiintare trebuie sa scrie ca termenul de predare e de 5 zile iar in cazul nepredarii, suspendarea va incepe oricum cu ziua a 6 -a.

Poate scapati mai ieftin cu o renuntare la urmarire penala, depinde de noroc.
Ati fost depistat in trafic conducand un autovehicul avand suspendat dreptul de a conduce autovehcule pe drumurile publce.. Prezentarea problemei este neclara, dar am retinut ca permisull dvs. de conducere a fost predat si se afla in custodia politiei incepand cu data de 15.11.2018. Penru savarsirea infractiunii de conducere a unui autovehicul avand permisul de conducere suspendat vi s-a intocmit un dosar penal. Soarta permisului de conducere se va decide odata cu solutionarea dosarului penal. Pana atunci permisul de conducere ramane in custodia politiei. Nu are nicio importanta data de la care incepe sa se numere zilele de suspendare a permisului de conducere.
Imi voi revizui opinia in cazul in care veti detaila evenimentele rutiere incepand cel putin de la data savarsirii contraventiei pentru care ati predat permisul pe 15.11.2018.
ing. Ioan Ciobanu
A trecut deja o luna jumate și încă nu am primit nici un raspun și nu am fost chemat nici la audieri, oare după cât timp ar trebui sa ma cheme la audieri sau după cât timp îmi soluționează dosarul?
Ultima modificare: Joi, 3 Ianuarie 2019
Norbert.Kovacs, utilizator

Alte discuții în legătură

Dosar penal pentru conducere atv neinregistrat BargauIonut BargauIonut As avea nevoie de niste pareri sfaturi pentru ca nu stiu pur si simplu ce sa mai fac. Anul trecut pe 24 noiembrie 2016 am fost oprit intro comuna din judetul ... (vezi toată discuția)
Conducere fără permis Jorge89 Jorge89 Ziua buna! Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns la problema mea daca doriti. Acum un an și o lună am fost prins conducând fără permis pe raza altui ... (vezi toată discuția)
Conducere cu permisul suspendat Marianph28 Marianph28 Am o întrebare am fost oprit de un echipaj de politie și aveam permisul suspendat pentru cumululul a 16 puncte de penalizare (1 lună) aveam dovada ... (vezi toată discuția)