avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concurs angajare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concurs angajare

Buna ziua! In cadrul întreprinderii unde eu lucrez,s-a eliberat un post in departamentul calitate. Postul a fost scos la concurs unde ne-am înscris 5 persoane,dintre care 4 operatori si o femeie care deja lucra in acest departament dar cu o funcție mai jos din punct de vedere ierarhic decat postul care fusese declarat vacant. Am susținut cu totii interviul iar tipa de care spuneam ca deja lucra in acest departament a renunțat la candidatura inainte susținerii concursului, pe motiv că nu vrea sa ocupe această funcție. Eu am castigat concursul,care s-a ținut tocmai la 2 saptamani dupa interviu,managerul spunând chiar ca a redactat testul in ziua in care trebuia să-l sustinem. M-au felicitat ca l-am castigat iar in urmatoarea zi mi-au spus Ca s-au schimbat lucrurile,ca vor o persoană care nu lucrează în cadrul companiei noastre si ca oricum am luat nota 5. Testele n-au fost afișate și nici rezultatele doar mi-a explicat el unde am gresit. Raspunsurile erau greșite după logica lui,dar după formularea întrebărilor eu stiu sigur ca am raspuns corect. La 2 luni după ce s-a intamplat toată treaba asta, postul respectiv a fost ocupat chiar de tipa care renunțase fara a se mai susține alta testare sau orice alta forma de interviu. Intrebarea mea este, a fost legal ce s-a intamplat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:36, 23 Noiembrie 2018
Buna ziua! Categoric nu este corect! Din Punctul meu de vedere ati putea solicita daune morale, si de ce nu, chiar si materiale pentru prejudiciile ce le-ati suferit/vi s-au adus.
Incercati totusi sa trimiteti o Notificare oficiala catre conducerea societatii in care sa explicati nemultumirile dvs si sa solicitati de asemenea remedierea situatiei.
Concursul a fost anulat ?
Nu s-a precizat nimic in privinta asta. Au dat doar un e-mail intern spunând că din cauza notelor mici respectiv notele de 5 nu au putut alege nici un candidat si ca o sa caute pe cineva din extern la un târg de job -uri ce urma să aibă loc în orașul nostru la vremea respectivă și că nu mai accepta candidați din cadrul întreprinderii.
Cornel Vasile a scris:

Concursul a fost anulat ?

Ultima modificare: Vineri, 23 Noiembrie 2018
Budwizzard, utilizator
Rezultatele au fost afișate?
Nu. Cum spuneam,mi-a zis doar verbal ca am luat nota 5 si imi explica el unde am gresit si unde am facut bine,dar nu detaliat,doar asa" acolo ai facut bine,acolo ai gresit" . N-au afișat nimic.

Cornel Vasile a scris:

Rezultatele au fost afișate?

Alte discuții în legătură

Bună ziua, am participat la concursul de ocupare a unui post ... Rebeca87 Rebeca87 Bună ziua, am participat la concursul de ocupare a unui post vacant de secretar la o școală. După proba scrisă si afișarea lucrării +barem am sesizat ... (vezi toată discuția)
Concurs functionar public - inspector asistent cryss15 cryss15 Vreau sa particip la un concurs scos de primarie pentru functia publica de executie 'inspector asistent' . Bibliografia este impresionanta :stunned: . As ... (vezi toată discuția)
Contestatie examen edy21 edy21 Cum pot contesta un examen sustinut pentru ocuparea unui loc de munca,deoarece din 6 persoane 5 au luat note sub 5 si una nota 9.87. ... (vezi toată discuția)