avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Decizie esalonare la plata in urma inspectiei fiscale
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Decizie esalonare la plata in urma inspectiei fiscale

Buna ziua,

In urma unui control de fond ce a acoperit perioda 2012-2016, s-a constatat un debit suplimentar pe TVA de 1.303.724 RON, care a generat majorari de intarziere de 670.425 RON, penalitati de intarziere de 265.550RON si penalitati de nedeclarare de 8.316RON (in urma compensarii cu unele sume achitate de noi in avans catre Bugetul de stat, debitul a fost redus la valoarea de 1.180.924 RON)

Am aplicat pentru esalonarea pe 12 luni a intregii sume (debit, majorari de intarziere, penalitati de intrziere) si am obtinut decizia de esalonare , in care s-a evidentiat esalonarea pe 12 luni pt debit+ majorari de intarziere, si deciza de amanare la plata pentru penalitati de intarziere si penalitati de nedeclarare.

Avand in vedere prevederile art 208/alin 1 din Codul de procedura fiscala , redat mai jos:
- (1) Pe perioada eşalonării la plată, penalităţile de întârziere cuprinse în certificatul de atestare fiscală se amână la plată prin decizie care se comunică debitorului odată cu decizia de eşalonare la plată. Aceste prevederi se aplică, după caz(in care caz?) , şi unui procent de 50% din majorările de întârziere, reprezentând componenta de penalitate a acestora.-
, va rog sa ne ajutati in sensul validarii modului de calcul a inlesnirilor la plata, aplicat de cei de la ANAF.

Intreb aceasta pentru ca, in intelegerea noastra, ar fi trebuit sa obtinem inlesnire la plata pentru:
a. 50% din majorarile de intarziere (670.425 RON) prin aplicarea alin 1, art 208 citat mai sus
b. 100% penalitatile de intarziere (265.550RON) si majorari de intarziere amanate la plata( respectiv 50% din 670.425 RON) , prin aplicarea alin 3, art 208,
(3) în situația în care eșalonarea la plată se finalizează în condițiile art. 194 alin. (3), penalitățile de întârziere, precum și majorările de întârziere amânate la plată se anulează prin decizie care se comunică debitorului odată cu decizia de finalizare a eșalonării la plată.
c. respectiv 75% din penalitatile de nedeclarare, prin aplicarea art 181
Penalitatea de nedeclarare stabilită potrivit alin. (1) se reduce, la cererea contribuabilului/plătitorului, cu 75%, dacă obligațiile fiscale principale stabilite prin decizie.

In speranta ca ne puteti ajuta sa clarificam acest aspect, asteptam un raspuns de la dumneavoastra,
Cu respect,

Corina Vasile
Ultima modificare: Joi, 22 Noiembrie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Radu Varciu , Consultant fiscal 00:21, 23 Noiembrie 2018
Organul fiscal a procedat corect. In perioada 01.01.2006-30.06.2010 majorarile de intarziere s-au impartit in componenta de penalitate si componenta de dobanda. Si cum controlul la dvs s-a derulat pt perioada 2012-2016 cred ca lucrurile sunt clare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Esalonare obligatii fiscale persoane fizice elenaulmeanu elenaulmeanu Buna ziua,am primit azi un plic de la directia taxe si impozite prin care sunt somata sa platesc in 15 zile impozitul la masina+vreo doua amenzi si cheltuieli ... (vezi toată discuția)
Esalonare la plata stefaniamunteanu stefaniamunteanu In urma unui control fiscal ]ncheiat in 2012, la o societatae s-a stabilit o anumita suma de plata, suma formata din TVA, impozit pe dividente, majorari de ... (vezi toată discuția)
Inlesniri la plata impozitului datorat de persoane fizice ptr bugetul de stat szebeni arthur szebeni arthur buna ziua, in 2007 am castigat la bursa ptr care datorez un impozit de 3600 ron,problema este ca toti banii am investit tot la bursa si acum portofoliul ... (vezi toată discuția)