ynocentta a scris:
Aveți o interpretare personală.
Nu există nicăieri prevăzut termenul al tuturor proprietarilor.
Ce legătură are Oficiul de Cadastru cu verificarea proprietarilor ???
Ce înseamnă, oare, termenul de semnături ale
„fiecărui” proprietar din Asociație, nu cumva de semnături ale
„tuturor” proprietarilor din Asociație ?
Mai citiți o dată textul articolului de lege, pentru că e foarte explicit:
Acordul de Voință al Asociației de Proprietari se realizează: (...) b) în baza declarațiilor scrise și semnate ale FIECĂRUI proprietar.
Referitor la faptul că ați spus că Biroul de Cadastru nu are nicio legătură cu Asociațiile de Proprietari și cu dovedirea înscrierii tuturor proprietăților din Condominiu în Cartea Funciară, citez câteva articole din Legea nr. 196/2018, referitoare la cei de la Cadastru, dar și la obligațiile de clarificare a proprietăților individuale și comune din Asociațiile de Proprietari:
Art. 6. - (1) În vederea înscrierii Condominiului se aplică prevederile art.26 din Legea Cadastrului şi a Publicităţii Imobiliare nr.7/1996, republicată, modificată ulterior.
(2) Înscrierea Condominiului se face de către Biroul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară în circumscripția căruia se situează acesta, la solicitarea oricărui proprietar din Condominiu sau a Asociaţiei de Proprietari.
(3) Condominiile se identifică prin adresă poştală şi, acolo unde există, prin număr cadastral şi număr de Carte Funciară.
Art. 8. - În lipsa cărții tehnice a construcției și (sau) sau a proiectului, Asociația de Proprietari are obligația reconstituirii acestora, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.
Art. 17. - (2) Statutul şi Acordul de Asociere se întocmesc în baza prezentei legi.
(3) Acordul de Asociere trebuie să conţină:
a) adresa şi individualizarea proprietăţii individuale, potrivit actului de proprietate;
b) numele şi prenumele tuturor proprietarilor asociaţi;
c) descrierea proprietăţii, cuprinzând: descrierea Condominiului, structura Condominiului, numărul de proprietăţi individuale structurate pe număr de camere, numărul de clădiri, numărul spaţiilor cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă, suprafaţa terenului aferent Condominiului, numărul Cadastral sau Topografic al imobilului şi numărul de Carte Funciară, pentru imobilele înscrise în evidenţele de Cadastru şi Carte Funciară;
d) enumerarea şi descrierea părţilor aflate în proprietate comună, precum şi regulile de folosinţă a părţilor comune potrivit prezentei legi;
e) Cota-Parte Indiviză ce revine fiecărui proprietar din proprietatea comună;
f) declarațiile pe propria răspundere ale proprietarilor privind informațiile referitoare la Suprafețele Utile și construite în situația în care acestea diferă de cele înscrise în actele de proprietate asupra locuințelor sau a spațiilor cu altă destinație.
(7) Înscrierea ulterioară în Asociaţie a proprietarilor care nu au fost prezenţi la adunarea proprietarilor în vederea constituirii Asociaţiei de Proprietari sau care au dobândit calitatea de proprietari ulterior adunării de constituire, se face la cererea scrisă a acestora, prin semnarea unui act adiţional la Acordul de Asociere. Prin grija preşedintelui Asociaţiei de Proprietari, actele adiţionale se ataşează dosarului de înfiinţare a Asociaţiei, se păstrează la sediul Asociaţiei şi se prezintă compartimentelor de specialitate din cadrul Primăriei, la solicitarea acestora.
(8) Acordul de Asociere și Statutul Asociației de Proprietari, actualizate, se depun de către președintele Asociației de Proprietari, ori de câte ori sunt modificări, la Judecătoria în a cărei rază teritorială se află Condominiul.
(9) Odată cu pierderea calităţii de proprietar în Condominiu ÎNCETEAZĂ STATUTUL DE MEMBRU al respectivei Asociaţii de Proprietari.
Art. 86. - (1) Suprafața Utilă a proprietăților individuale și Cota-Parte Indiviză de proprietate sunt cele înscrise în Cartea Funciară în baza unei documentații cadastrale sau, în lipsă, cele din actul de proprietate.
(2) În cazul în care suma Cotelor-Părți Indivize din actele de proprietate (...) nu este egală cu 100%, președintele Asociației de Proprietari este obligat să solicite întocmirea unei documentații cadastrale, prin punerea la dispoziție a cărții tehnice a imobilului și cu respectarea prevederilor în vigoare.
Eu zic că sunt suficiente articole care să dovedească faptul că sunt ilegale mai toate Asociațiile de Proprietari care au mai mult de un bloc și care nu au conducte (proprietăți) comune între ele, sau dacă nu au actualizat la Judecătorie toate proprietățile din cadrul Condominiului (Asociației de Proprietari).