avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozit si CASS - venit strainatate 2017
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit si CASS - venit strainatate 2017

Buna ziua,

Am depus in termen declaratia unica 2018 in care am mentionat pentru 2017:
1. Venit din inchiriere - am achitat de anul trecut taxele
2. Venit din investitii SUA peste plafonul de 22.800 lei.

Pana acum nu am primit instiintare privind taxele ce trebuie platite, ANAF confirmand ca nu apare nimic calculat in sistemul lor si nu sunt singurul in aceasta situatie. Se pare ca ANAF la nivel central inca nu a terminat de calculat ...
Ce ar trebui sa fac sa beneficiez de reducerile pentru plata anticipata si depunere electronica a declaratiei? Ce ar trebui sa achit?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 17:16, 23 Noiembrie 2018
Sa aveti in vedere ca treaba cu plafonul este valabil pentru contributiile sociale aferente venitului obtinut de la 1 ianuarie 2018. La venitul obtinut in perioada precedenta se aplica forma codului fiscal de anul trecut. Asteptati sa primiti acasa decizia de impunere sau mai mergeti pe la finante la inceputul lunii decembrie sa intrebati si numai dupa acea, la momentul platii datoriei platiti mai putin cu valoarea bonusului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 212 - neclaritati impozite 2017 (cas pt dividende incasate in 2017) cristi_22 cristi_22 Buna ziua, Sunt salariat (8 ore, salar peste salar minim). Am si un PFA norma de venit. Norma de venit pt 2017 a fost injumatatita (adeverinta salariat) ... (vezi toată discuția)
Declaratia 600 - pfa norma de venit anca_ro anca_ro Buna seara, va rog sa ma lamuriti daca un PFA la norma de venit, care in 2017 a avut norma sub 22800, iar in 2018 norma e fix 22800, are obligatia depunerii ... (vezi toată discuția)
Pensie si sanatate 2018 marin05 marin05 Buna ziua, daca o PFA la norma de venit, a avut in 2017 norma de venit in valoare de 15 000 lei, in 2018 este obligata la plata pensiei si sanatatii? Multumesc! (vezi toată discuția)