avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Îmi este amenințată familia cu executarea silită ...
Discuție deschisă în Executare silită

Îmi este amenințată familia cu executarea silită din cauza unui credit făcut de mine, neachitat. Este posibil așa ceva?

Buna seara,
Am nevoie de putin ajutor. Acum 2 ani am facut un credit la o banca, intre timp nu am reusit sa achit la timp datoria. Problema este urmatoarea.
La adresa din buletin locuieste mama mea, mentionez ca fizic nu am nimic pe numele meu, am inteles ca o tot suna firme care o ameninta ca vin si ii iau mobila din casa, televizorul, etc. Este posibil asa ceva?

In ultima perioada am inceput sa achit esalonat executorului judecatoresc, atat cat pot si depun in fiecare luna. Problema este ca telefoanele, scrisorile si amenintarile nu au incetat. Mama mea are 90 de ani si este extrem de panicata. Chiar se poate sa-i sechestreze bunurile mamei sau chiar casa?
Va rog sa ma ajutati cu un sfat, sunt extrem de agitata. Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Marți, 27 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: 4carmen0 , utilizator 07:20, 29 Noiembrie 2018
8 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Va sfatuiesc sa transmiteti IN SCRIS acelei firme de recuperatori camatari ca va veti adresa instantelor de judecata si parchetului daca o mai ameninta pe mama dumneavoastra.
Sunt de o ... nemasurata.
Daca nu se potolesc va sfatuiesc sa formulati O PLANGERE PENALA.
V-as sfatui sa nu le mai dati niciun ban dar nu stiu daca aveti taria sa va bateti cu ei.
Sa stiti ca legal sunt TOTAL ILEGALI IN ROMANIA!
Problema este ca eu platesc. Nu am toata suma, undeva la 10.000 de lei mai sunt. Dar lunar achit prin cont executorului 100/200 de euro, in functie de posibilitati. De asta imi este frica sa nu pateasca mama ceva, nu are bunuri de valoare. Chiar nu stiu ce ar putea lua dintr-o casa parinteasca de o varsta cu mama. Doar ca este singura, bolnava si speriata.

Multumesc pentru raspuns.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu vor veni sa va ia bunurile. Bine era daca nu plateati si va interesati putin intai. SI poate beneficiati si de o prescriptie. Oricum ar fi..daca continua cu amenintarile, depuneti plangere cum ati fost sfatuita. Nu au dreptul sa vina la usa, sa intre in casa de exemplu si sa va ameninte. Sau sa vina sa va ia bunurile. Executarea silita se face doar prin intermediul unui executor judecatoresc, care actioneaza in limitele legii.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util


Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:


Sa stiti ca legal sunt TOTAL ILEGALI IN ROMANIA!


Toti sunt ilegal? Sunteti primul avocat care spune asta . Daca sunt ilegal, de ce legal hartuiesc oamenii??? De ce nu sunt scosi in afara legii???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum scap de camatari? aalleex aalleex Va rog ajutati-ma! Parintii mei au luat bani imprumut de la camatari, le-am dat pana acum dobanzi impresionante si, nereusind sa le platim suma datorata, din ... (vezi toată discuția)
Vecin agasant - care ameninta si hartuieste ma1271 ma1271 Buna ziua! As avea nevoie de un sfat/ parere. Parintii mei de mai bine de 2 ani sunt abordati de un vecin sa ii vanda casa ( acest lucru nu se va ... (vezi toată discuția)
O problema care imi pune viata in pericol elena_ina elena_ina Buna ziua! Ma aflu intr-o situatie destul de grava si, din pacate, nu am cu cine sa ma consult, asa ca apelez cu incredere la ajutorul dvs. Acum vreo doi ani, ... (vezi toată discuția)