avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Actiune in Tagada Paternitatii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Actiune in Tagada Paternitatii

Buna ''din nou'';)..Daca deschid procesul inainte de a implini minorul 6 luni ,cu 10 zile sunt in avantaj??? am auzit ca daca trec 6 luni de la nastere iar eu numai pe urma deschid procesul,,copilul va purta numele meu chiar daca nu e al meu???:-/
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 15:10, 14 Noiembrie 2009
www.avocatnet.ro/content/for...

Daca depuneti actiunea peste termenul prevazut de lege atunci ea va fi respinsa de catre instanta ca fiind tardiva!B-)
Termenul pentru tagada paternitatii este de 3 ani de la nasterea copilului.
Presupun ca are deja numele dvs?
Potrivit art.55 C.fam:"Actiunea in tagaduirea paternitatii se prescrie in termen de trei ani de la data nasterii copilului. Pentru sotul mamei, termenul curge de la data la care a luat cunostinta de nasterea copilului.
Daca actiunea nu a fost introdusa in timpul minoritatii copilului, acesta o poate porni intr-un termen de 3 ani de la data majoratului sau.
Reclamantul poate fi repus in termen, in conditiile legii. "
DA este pe numele meu...
Cu cat mai repede promovati actiunea cu atat mai bine! asa vor fi mult mai putine efecte pe care va trebui ulterior sa le anulati( acte etc.)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tagada paternitate titular. Imparatul Imparatul Titular al actiunii de tagada paternitate este sotul mamei. Dar e singurul care poate introoduce actiunea? Nu poate sa fie introdusa si de catre mama, in ... (vezi toată discuția)
Tagada copilului roxana_sirbu roxana_sirbu am si eu o problema... as vrea sa formulez o cerere pentru a depune dosarul in instanta , o cerere cu referire la tagada copilului meu . la nasterea lui ... (vezi toată discuția)
Tagada paternitate popa bogdan popa bogdan Dupa 7 luni de casnicie,am intentat actiunea de divort,pe timpul procesului de divort(februarie 2010-noiembrie2010) a rezultat un copil.Din cauza ca nu am fost ... (vezi toată discuția)