avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... CASS la pfa
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

CASS la pfa

Buna ziua ,
In anul 2007 am activat ca :
- pensionar
- salariat cu contract de munca , program normal
- PFA ( consultanta )
Mentionez ca am pensie mai mare de 2000 lei iar ca PFA am incheiat anul cu pierdere .
Ce datorez ca impozite si la Casa de asigurari de sanatate .in 2017 .
Dar in anul 2018 ?
Multumesc .
Ultima modificare: Luni, 26 Noiembrie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: aureljecu , utilizator 13:08, 27 Noiembrie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu conteaza daca mai aveti in alta parte un contract de munca sau sunteti si pensionar, cand se discuta daca trebuie sau nus a platiti contributie la sanatate pe pfa pentru 2017. O sa va vina decizie de impunere acasa pentru anul 2017.
Pentru anul 2018 cand s-a schimbat codul fiscal la acest capitol al contributilor sociale, veti plati contributie la sanatate pe pfa doar daca venitul net anual adica venitul brut incasat- cheltuielile deductibile platite in 2018 mai putin contributiile sociale, este peste valoarea plafonului a 12 salarii minime brute pe economie care in aces an este 22800 lei.
Multumesc domnule Neagu .
Daca la PFA pe 2017 am iesit in pierdere mai datorez ceva la CASS ?
Nu.
Multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata cass 2018 la un pfa paula955 paula955 Sunt PFA din 2012 si in 1.04.2018 am dobandit si calitatea de salariat. In 2018 am realizat venit net sub 22800 lei. Pentru a fi asigurat la Casa de Sanatate ... (vezi toată discuția)
Declaratia unica in cazul in care a luat dividende stela chelner stela chelner Buna ziua O persoana care are PFA si este asociat la o firma are obligatia sa declare dividendele in aceeasi declaratie in cazul in care a luat dividende ... (vezi toată discuția)
Pfa obligat sau nu la sanatate? nae2012 nae2012 Buna ziua. Am un PFA si am realizat un venit de 25000 lei brut iar cheltuieli de 7000 de lei in anul 2018. Mai sunt obligat sau nu la sanatate? (vezi toată discuția)