avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... regimul minorului dupa incredintare in cazul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

regimul minorului dupa incredintare in cazul contractului in strainatate

Sunt in situatia de a accepta un contract in Suedia oferit de compania in care lucrez. In situatia in care copilul minor mi-a fost incredintat definitiv si irevocabil in urma divortului, mai am nevoie de acordul celuilalt parinte pentru sederea sa in Suedia alaturi de mine?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 13:34, 16 Noiembrie 2009
Daca vi se incredinteaza minorul prion hotarire definitiva si irevocabila nu mai aveti nevoie de acordul celulilalt parinte
Ma refeream la sederea minorului in strainatate, nu doar la calatorie . Daca exista un program de vizitare stabilit in instanta, el va pretinde ca nu-mi respect aceasta indatorire. Si ca il privez de la a avea o legatura cu el.
va trebui sa notificati in scris tatal minorului, in legatura cu schimbarea domiciliului acestuia.
Ar trebui sa va interesati daca nu cumva autoritatile suedeze cer acordul expres al tatalui pentru stabilirea resedintei pe teritoriul lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie cu un cetatean strain magal magal Buna ziua! Am un baietel de 2 ani rezultat dintr-o relatie de concubinaj. Copilul sta cu mine, este recunoscut de tatal lui si ii plateste pensie alimentara. ... (vezi toată discuția)
Doresc sa plec din tara cu copiii Lili Sina Lili Sina Sunt o mama, in care Curtea de Apel Timisoara imi incredinteaza spre crestere si educare cei doi copii (17 si 12 ani), decizia fiind irevocabila, fara ca in ... (vezi toată discuția)
Stabilirea domiciliului minorului in strainatate, reinnoirea pasaportului unui minor roxfelix roxfelix Am o sentinta de divort definitiva si irevocabila din Iunie 2005, prin care minorul imi este incredintat spre crestere si educare numai mie . In Iunie 2011, am ... (vezi toată discuția)