avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent de insertie

O angajata s-a intors mai devreme din concediu crestere copil si beneficiaza de stimulent de insertie. Dupa 3 luni isi da demisia si se angajeaza la alta companie. Intrebarea mea este cea de a doua companie la care s-a angajat poate sa o dea afara in perioada de proba ? Se mai aplica in acest caz legislatia in vigoare si anume timp de 6 luni de la intoarcere din CIC nu poate fi concediata si la fel nu poate fi concediata cat beneficiaza de stimulentul de insertie ? Ma gandesc ca acest lucru s-ar fi aplicat daca nu isi dadea demisia de la firma de la care a intrat in CIC. Cum se procedeaza in aceasta situatie ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:23, 27 Noiembrie 2018
Potrivit OUG 111/2010, interdictia încetarii raporturilor de muncă se extinde, o singură dată, cu 6 luni, după revenirea definitivă a salariatei/salariatului în unitate.

Insa, este interzis angajatorului să dispună încetarea raporturilor de muncă sau de serviciu în cazul salariatei/salariatului care se află în plata stimulentului de inserție.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere Daniel_Caciula Daniel_Caciula Buna ziua, m-am intors la munca din concediul de crestere copil, iar acum iau stimulentul de insertie pana face copilul 3 ani, deoarece m-am intors mai devreme ... (vezi toată discuția)
Concedierea in perioada stimulentului de insertie dupa legea intrata in 1.07.2017 Violeta89 Violeta89 Buna ziua, In 30 decembrie anul acesta ma reintorc la locul de munca in stimulent de insertie pana implineste copilul 3 ani,ma reintorc cu 60 de zile mai ... (vezi toată discuția)
Întoarcere la munca din cic dana01 dana01 Buna seara! M-am întors la serviciu cu 60 zile inainte de a face copilul 2 ani pentru a primii stimulentul de inserție.In aceasta situație angajatorul ma ... (vezi toată discuția)