avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Numarul tichetelor de masa
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Numarul tichetelor de masa

Se pot acorda mai putine tichete de masa intr-o luna decat zilele care sunt lucrate efectiv?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 10:19, 28 Noiembrie 2018
Buna ziua,

Potrivit art. 10 lit. c) din Normele metodologice de aplicare a dispozitiilor Legii 142/1998 aprobate prin HG 23/2015, angajatorii nu pot acorda mai mult de un tichet de masa pentru fiecare zi lucratoare din luna pentru care se efectueaza distribuirea/transferul valorii nominale a tichetelor de masa, dupa caz.

Si pe 2019 se mentine principiu.
Ati putea verifica in CCM, daca exista la d-voastra, (sau daca nu, in regulamentul intern) sa vedeti daca nu sunt specificate criteriile de selecţie :

Art. 2. - Angajatorii, împreună cu organizaţiile sindicale legal constituite sau cu reprezentanţii salariaţilor, după caz, vor stabili prin contractele colective de muncă clauze privind acordarea alocaţiei individuale de hrană sub forma tichetelor de masă, care să prevadă:
a) numărul salariaţilor din unitate care pot primi lunar tichete de masă, precum şi valoarea nominală a tichetului de masă, în limita celei prevăzute de lege, ţinând seama de posibilităţile financiare proprii ale angajatorilor;
b) numărul de zile lucrătoare din lună pentru care se distribuie tichete de masă salariaţilor;
c) criteriile de selecţie privind stabilirea salariaţilor care primesc tichete de masă, ţinând seama de condiţiile concrete de lucru în care îşi desfăşoară activitatea unele categorii de salariaţi, de priorităţile socioprofesionale şi de alte elemente specifice activităţii.

Ultima modificare: Miercuri, 28 Noiembrie 2018
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichete masa kiti36 kiti36 am fost informata intorcandu-ma la lucru din maternitate ,ca trebuie sa semnez un regulament intern in care sunt de acord sa primesc timp de3 luni doar 10 ... (vezi toată discuția)
Bonuri de masa pgabriel28 pgabriel28 buna ziua.sunt angajat la Billa Romania si ieri sau dat bonurile de masa.Mie personal nu mi s-au dat primind ca si explicatie faptul ca nu am 1 luna intreaga ... (vezi toată discuția)
Tichete de masa la persoane cu cim cu timp partial emilia55 emilia55 Buna ziua, dacă am CIM cu timp parțial si lucrez trei zile pe Saptamana, in medie 12 zile pe luna, câte tichete de masa as avea dreptul sa primesc conform ... (vezi toată discuția)