avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Somatie de plata
Discuție deschisă în Executare silită

Somatie de plata

Buna ziua. Am primit de curând de la un executor judecătoresc o citatie, in care mi se spune ca 2 garsoniere care sunt pe numele meu vor fi puse la licitație publică în 15 zile ( au mai rămas 10 ) , dacă nu plătesc suma de 6000 lei plus cheltuieli de judecată de 1400lei. Mentionez ca pe aceași suma de bani am proprire pe salariu.
Intrebarea mea: in conditiile in care am oprire pe salariu, mai pot sa imi puna casele in licitație publică? Si de ce amândouă si nu una singura? Pot să spun că una din cele două garsoniere, este mostenire de la mama, succesiunea fiind făcută acum 2 ani, si nu am avut cum să girez cu casa cand am facut împrumutul. Iar la prima casa, nu am girat cu ea cand am facut împrumutul. Însă în somatia de plata mi se spune " garant/ debitor ipotecar "
Am vorbit cu executorul judecătoresc, si mi-a explicat că ambele case au fost puse sub aceasta licitație, ca sa fie siguri că nu vand casele sau ca le trec pe alt nume ( pe numele fetei ).
Va multumesc.
Buna ziua,

Formulati contestatie la executare. Termenul este de 15 zile, mai aveti 9. Pentru 6000 lei, in conditiile in care, aveti si o poprire, nu se poate proceda la vanzarea celor doua garsoniere, nici macar a uneia.

Va redau mai jos articolul de lege din C.proc.civ.:

Art. 813: Obiectul urmăririi
(1)Sunt supuse urmăririi silite imobiliare bunurile imobile.
(2)Pot forma obiectul urmăririi silite imobiliare şi dreptul de uzufruct asupra unui imobil, precum şi dreptul de superficie.
(3)Dreptul de servitute poate fi urmărit silit numai odată cu fondul dominant căruia îi profită.
(4)Nu sunt supuse urmăririi silite imobilele declarate neurmăribile în cazurile şi în condiţiile prevăzute de lege.
(5)În cazul titlurilor executorii privitoare la creanţe a căror valoare nu depăşeşte 10.000 lei, vânzarea bunurilor imobile ale debitorului poate fi făcută numai dacă acesta nu are alte bunuri urmăribile sau dacă are bunuri urmăribile, dar nu pot fi valorificate. Refuzul nejustificat al debitorului de a furniza executorului judecătoresc informaţiile, lămuririle şi dovezile necesare, precum şi furnizarea cu rea-credinţă de informaţii incomplete în legătură cu existenţa şi valoarea unor bunuri mobile ori a unor venituri de natură a fi valorificate în vederea acoperirii integrale a creanţei permit declanşarea urmăririi silite imobiliare chiar dacă valoarea creanţei nu depăşeşte 10.000 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita apartament luat cu credit de nevoi personale adinkaa adinkaa in cazul in care iau un creduit de nevoi personale negarantat cu apartamentul, exista vreo situatie in care banca poate sa-mi ia aparatamentul? (vezi toată discuția)
Bună ziua! se poate executa silit pe persoana fizică, pentru ... Oananm Oananm Bună ziua! Se poate executa silit pe persoana fizică, pentru suma de 3000lei,pe apartament ( acest având ipoteca legala de la dezvoltator,pana la achitarea ... (vezi toată discuția)
Somatie executare silita cheltuieli de judecata- plata esalonata Adrianflorina81 Adrianflorina81 am primit o somatie pentru o executare silita a unor cheltuieli de judecata, sunt de acord sa le platesc dar nu am de unde toata suma in intregime in valoare ... (vezi toată discuția)