avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Când se termină concediul creștere copil?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Când se termină concediul creștere copil?

Buna ziua. As vrea sa îmi răspundeți la urmatoarea întrebare: când se termină ccc,atunci când copilul face doi ani sau atunci când se împlinesc doi ani de la data începerii ccc? (Copilul s-a născut în 29 -01-2017, iar decizia de acordare a ccc a început în 1-04-2017.)
Va mulțumesc pentru eventualul răspuns.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:46, 28 Noiembrie 2018
Buna ziua. Cand implineste copilul doi ani.
Dar puteti reveni, cu minim 60 de zile inainte de asta, la locul de munca pentru a primi stimulentul de insertie.
App.,tatal copilului indeplineste conditiile pentru a beneficia de concediu in luna ce.i revine?
Sunteți sigur ? Eu nu adun cele 23 de luni de ccc daca e așa cum spuneți dumneavoastră?!? Și da, soțul meu întrunește condițiile pentru a putea intra in luna a 24-a de ccc.
De fapt. perioada se reduce cu o luna daca tatal indeplineste conditiile, chiar daca doreste acel concediu sau nu, adica o sa beneficiati de CCC pana pe 29.12.2019, daca nu se schimba nimic in situatia tatalui...
Asa spune OUG 111/2010 precum si normele de aplicare, adica HG 52/2011, cititi art. 4'1 pentru a intelege mai bine sau asteptati si alte raspunsuri...
Hg. 52/2011 il gasiti mai jos
[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 28 Noiembrie 2018
Ionut.ion, utilizator

Andreea Constandache a scris:

Buna ziua. As vrea sa îmi răspundeți la urmatoarea întrebare: când se termină ccc,atunci când copilul face doi ani sau atunci când se împlinesc doi ani de la data începerii ccc? (Copilul s-a născut în 29 -01-2017, iar decizia de acordare a ccc a început în 1-04-2017.)
Va mulțumesc pentru eventualul răspuns.

CCC se termina la data candcopilul implineste varsta de 2 ani.... adica , 29.01.2019.

Insa:
- Daca tatal copilului indeplineste conditiile pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC si refuza sa intre in CCC , atunci durata CCC pentru mama se diminueaza cu o luna de zile, mama revenind la serviciu cu o luna de zile mai devreme.
Ziua în care se va termina CCC pentru mama este data cand copilul împlineşte 1 an si 11 luni.

- Daca tatal copilului nu indeplineste conditiile pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC , atunci durata CCC pentru mama nu se mai diminueaza cu o luna de zile.
Ziua în care se va termina CCC pentru mama este data cand copilul împlineşte 2 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand pot sa ma intorc la serviciu vilceanuroxana vilceanuroxana Buna ziua Am si eu o intrebare sunt in concediu de crestere copil acesta sa nascut pe 4 aprilie 2015 iar acum sunt gravida si trebuie sa nasc pe 7 iunie 2017 ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie al 2 lea copil criss2018 criss2018 Buna seara!Va rog sa ma ajutati cu o nelămurire,sunt in concediu de creșterea copilului pana in data de 7 ianuarie 2018(dara cand împlinește copilul 2 ani) ... (vezi toată discuția)
Revenire servici Cristina Bandrabur Cristina Bandrabur Dacă eu sunt in concediu crestere copil,copilul împlinește 2 ani pe 5 martie când ar trebui sa mă reîntorc la servici ?Mulțumesc (vezi toată discuția)