avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Transmitere index apometre
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Transmitere index apometre

Care sint metodele legale de comunicare index apometre?
Exista o lege?
Se poate transmite poza indexului prin sms , whatsapp , e-mail?
Eu locuiesc in strainate si administartorul blocului ma obliga sa mut apometrul in afara locuintei ca sa poate face citire directa si nu acepta transmitere prin autocitire.
Consumul meu de apa este de 1 mc la trei luni.
Doina
Cel mai recent răspuns: Spiru ION , utilizator 12:20, 29 Noiembrie 2018
Administratorul poate cere multe... reprezentantul asociatiei este presedintele ei...
Locuieste cineva in acel apartament?
Normal transmiterea index.ului se face prin autocitire si, odata la 3-6 luni sau cum se decide, se face o regularizare prin citirea apometului de catre administrator/presedinte si un membru al comitetului...
Legiuitorul nu a prevazut dispozitii in acest sens
Asociatia de proprietari prin regulamentul de ordine interioara dispune maniera de comunicare index consum individual
Problema esentiala o constituie garantia ca destinatarul a primit indexul
Atat timp cat dv nu locuiti efectiv in imobil,pentru a rezolva pretentia administartorului de imobil este suficient sa informati oficial asociatia de proprietari ca in perioada X apartamnetul urmeaza sa nu fie locuit,sa solicitati verificarea si consemnarea indexului consum
Pretentia administratorului de imobil de externalizare apometru nu are temei legal
Multumesc.
Nu locuieste nimeni . In imobil sint doar 4 apartamente si una din vecine face calcul consumului de apa si plateste. Este un fel de administrator. Pina acum 6 luni ii trimiteam pe mail fotogrfia apometrului, iar acum vrea sa il montez afara din boxa.
Am vrut doar sa stiu daca este o lege in legutura cu transmitera indexului.
In anul 2018 transmitera indexului este normal prin mail, sms sau whatsapp.
Eu voi continua sa transmit prin mail si o sa lipesc un bilet pe usa cu indexul citit.
Facturile la apa sunt pe numele cui sunt?
Cum spunea si doamna mai sus, nu va poate obliga sa faceti asa ceva, nu are temei legal...Eu as anunta aceasta doamna ca sunt dispus sa fac aceasta modificare, pe banii mei, daca-mi aduce un temei legal, daca nu, ca o pot face pe cheltuiala dumneaei...
Ar fi ok ca la un anumit timp ( 3-6 lunii) sa permiteti accesul penru citirea acelui apometru si sa vada ca e sigilat, ( asta urmata de un proces verbal de constatare semnat de cel putin un martor pe langa dvs. si doamna ), sa nu existe probleme legate de corectitudinea index-ului transmis...

Alte discuții în legătură

Prezenta administratorului la schimbarea apometrelor mada_tuica mada_tuica Buna ziua, As vrea sa stiu daca este nevoie ca administratorul sau presedintele sa fie prezenti sau sa constate schimbarea apometrelor. In urma ... (vezi toată discuția)
Ce act normativ reglementeaza facturarea apei in sistem pausal Pilu Pilu Buna seara, as avea o rugaminte, daca poate cineva sa-mi spuna care este actul normativ care reglementeaza calcularea consumului de apa, in cadrul asociatiilor ... (vezi toată discuția)
Administratorul reproseaza consum mic de apa hadelina hadelina Buna seara, problema mea este lagata de administratorul blocului care imi reproseaza ca am consum prea mic de apa, mentionez ca locuim 2 persoane in ... (vezi toată discuția)