avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Registru de evidenta fiscala PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Registru de evidenta fiscala PFA

Buna ziua, de unde se poate cumpara registrul de evidenta fiscala? Stiu ca de anul acestea este obligatoriu sa il completezi, insa nu am de unde sa il cumpar, nu am gasit nicaieri. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: marin05 , utilizator 16:05, 28 Noiembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua.

Am revenit, se pare ca REF nu se elibereaza de ANAF, iata comunicatul ANAF pe ceasta tema:

“Mentionam ca Registrul de evidenta fiscala se completeaza anual cu totalul veniturilor si totalul cheltuielilor efectuate in scopul realizarii acestora, in anul curent, pentru intreaga perioada de activitate desfasurata in anul fiscal precedent, pana la data depunerii Declaratiei privind venitul realizat din Romania, dar nu mai tarziu de termenul de depunere stabilit de lege, respectiv 25 mai. Registrul de evidenta fiscala se intocmeste in forma scrisa sau electronica, respectand modelul si continutul precizat in Anexa 1 a Ordinului nr. 3.254 din 19 decembrie 2017 privind Registrul de evidenta fiscala pentru persoanele fizice, se pastreaza la domiciliul fiscal al contribuabilului/sediul asocierii si se completeaza intr-un singur exemplar. Acesta nu se elibereaza in forma tipizata similar registrului de evidenta fiscala folosit de agentii economici”, se mai arata in comunicat.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Noiembrie 2018
Constantin Vera, Contabil
Anaf nu elibereaza asa ceva. Am fost si am si sunat. Nu stiu nici ei. Alta varianta. Cei de la anaf de la mine habar nu au nici ei.
legislatie stim si noi. Pe mine ma intereseaza de unde iau acest registru! in eventualitatea unei printari a modelului din lege, cum il completam? PFA la norma de venit cum il completeaza? Multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exemplu de completare REF norma de venit (puteti tine un excel si sa il numiti Registru de evidenta fiscala)


Anul 2018
Rectificare
Sursa de venit/categorie de venit Comert cu amanuntul in magazine nespecializate 4711

Nr. crt Elemente de calcul pentru stabilirea venitului net anual/pierderii nete anuale Valoare -lei-


1 Venit impozabil an 2018 (norma de venit comert cu amanuntul , centru , zona 0) ....31000
2 Reducere pentru persoanele care au contract de munca, pe perioada nedeterminata, cu timp integral, reducerea normei de venit cu 50% .........................................................................................15500
3 Venit impozabil ..........................................................................................................................................................15500
4 Impozit datorat 10%......................................................................................................................................................1550


Ideea e ca e important sa treceti doar veniturile, eventualele reduceri aplicabile si sa reiasa impozitul datorat la final la fel cum il declarati.






Ultima modificare: Miercuri, 28 Noiembrie 2018
Constantin Vera, Contabil
Va multumesc. cateva detalii va rog.

Deci daca eu am 25 ooo de lei norma de venit, fara un alt contract de munca, trec peste tot 25 000 lei, si la impozit - 2500 lei, chiar daca eu am venituri de 40 000 de lei sa zicem, se ia in calcul doar norma de venit asupra careia se aplica impozitarea? Multumesc!

Alte discuții în legătură

Obligatie intocmire registru de vanzari/cumparari cristian_conea cristian_conea Pt. un PFA / Intrepr.Individ. neinregistrat in scopuri de TVA este obligatorie completarea registrului de cumparari si vanzari? (vezi toată discuția)
Doresc sa aflu daca îmi desfasor activitatea legal Ionel Bogdan Ionel Bogdan Buna seara, ma numesc Ionel ! Din anul 2015 mi-am deschis PFA si m-am încadrat la norma de venit fixa iar la fiecare 3 luni îmi plătesc dările la ... (vezi toată discuția)
Registrul de evidenta fiscala PopCristi PopCristi Registrul de evidenta fiscala se completeaza si pentru platitorii de impozit pe venit? (vezi toată discuția)