avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nu sunt căsătorit. Cum aș putea ca, în caz de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nu sunt căsătorit. Cum aș putea ca, în caz de deces, să las toate proprietățile mele unei anumite persoane?

Salut,
In cazul in care nu sunt casatorit cu as putea in caz de deces sa las toate proprietatile (masina, apartament luat prin prima casa la care inca se platesc rate, conturi bancare) unei persoane? Mai exact as dori ca in caz de deces toate acestea sa ii ramana unei anumite persoane. Cum as putea proceda?
Ultima modificare: Vineri, 30 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 08:33, 6 Decembrie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Daca nu aveti succesori rezervatari atunci mergeti la un notar si intocmiti un testament in favoarea acelei persoane.
Daca aveti succesori rezervatari atunci puteti doar sa vindeti tot acelei persoane cat traiti si sunteti in deplinatatea facultatilor mentale.
Buna seara,
Nu stiu ce sunt aia rezervatori. Chestia e ca nu as vrea sa stie asta. Sa Fie doar in caz de...
acest răspuns util
Îi lăsați persoanei în cauză un testament. (Și ar fi ideal să știți și ... ce fel de legat. Căci persoana în cauză poate fi instituită legatar universal, legatar cu titlu universal, legatar cu titlu particular)

Sunt moștenitori rezervatari:
- soțul supraviețuitor (ziceți că nu sunteți căsătorit, deci n-ar avea cine să vă supraviețuiască în această calitate ... deocamdată)
- descendenții defunctului
- ascendenții privilegiați (= tatăl și mama defunctului).
Ultima modificare: Joi, 29 Noiembrie 2018
romascanu, moderator

Silentios1 a scris:

Buna seara,
Nu stiu ce sunt aia rezervatori. Chestia e ca nu as vrea sa stie asta. Sa Fie doar in caz de...

Pai daca nu stie, cum ar putea sa valorifice testamentul si sa intre in posesia bunurilor?

acest răspuns util
Conform legii copiii, sotul si parintii sunt mostenitori rezervatari, adica nu pot fi dezmosteniti si primesc un anumit procent din mostenire conform legii. Toti ceilalti sunt mostenitori doar in cazul in care nu exista un testament. Puteti face un testament olograf, adica scris de mână, semnat si datat, sau va duceti la un notar si faceti acelasi lucru.

Alte discuții în legătură

Alternativa la testament alinabraun alinabraun Buna ziua, Intrebarea mea este, ce alternativa ar exista la un testament? Mama mea locuieste cu tatal meu vitreg - necasatoriti, de peste 30 ani. Tatal ... (vezi toată discuția)
Testament RAD  EMIL RAD EMIL o persoana lasa prin testament intreaga mostenire unui nepot incit sotul ia decedat de mult au avut o fata care a decadat si ea inainte de a de face ... (vezi toată discuția)
Acte testament getvoi getvoi Buna ziua!As dori sa stiu, cui ma adresez [notar,avocat....], ce acte sunt necesare ,si cam la cat se ridica costurile [aproximativ]...pentru efectuarea unui ... (vezi toată discuția)