avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Firma românească, activitate in Germania
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Firma românească, activitate in Germania

Buna ziua. As dori sa îmi deschid o firma de construcții in România după care ulterior sa prestez servicii in Germania prin detașare.
Este posibil ca o firma nou înființata fără sa aibă activitate sa poată face detașări?
Menționez ca in Germania am găsit firma dispusă sa plătească pt fiecare om dus acolo.
Dacă m-ati putea ajuta cu sfaturi sau indicații despre cum ar trebui sa procedez in cazul asta, Mulțumesc!!
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Decembrie 2018
george-neagu, moderator
Ceea ce va propuneti dvs sa faceti nu este o firma cu activitate in constructii ci o activitate ilegala de trafic de mana de lucru sub eticheta unei intreprinderi cu activitate fictiva in constructii.
ATENTIE, fapta va fi recalificata in frauda si pedepsita ca atare.
In sectorul mentionat ploua cu condamnari in ultima vreme.
Dpdv juridic, a detasa este o actiune in care o firma isi trimite proprii angajati sa lucreze pe o durata determinata si un contract dat la un punct de lucru contractual definit asigurand propria coordonare de obiectiv.
ORI, ceea ce dvs vreti sa faceti este un export de mana de lucru!!!
Exact asta întrebam, dacă se poate sau este ilegal? Ideea nu era sa fac o firma și sa trimit oameni in mod ilegal la munca, ci întrebam dacă este posibil, și cum este posibil dpv legal sa realizez acest lucru? Deci sa înțeleg ca nu pot prin a îmi deschide o firma noua, legala și in conformitate cu toate normele, sa pot trimite ulterior angajații sa lucreze pe o durata determinata si un contract dat la un punct de lucru contractual definit asigurand propria coordonare de obiectiv?
Nu o luati nici prea repede cu "nu pot"!
Aveti deja clientul, nu lasati un client pt ca ati primit un raspuns la o intrebare gresit pusa!!!

Deci, doua solutii:

1) V-ati revizuit obiectivul de creeare de societate comerciala si in realitate, ceea ce doriti dvs sa creeati este o societate comerciala prin care sa puneti la dispozitia angajatorilor straini personal roman!
Aceasta activitate este definita prin codul CAEN 7810 Activitati ale agentiilor de plasare a fortei de munca.
Societatea dvs nu va avea angajati, ea va cauta angajatori si salariati in functie de ofertele pe care le va primi si de rezultatele dvs comerciale.
Societatea dvs va putea avea ca specialitate cautarea personalului roman cu competente in constructii sau alte domenii.

2) Problema vine de la notiunea de detasare.
Ori o detasare nu este o activitate de sine statatoare.
O societate de drept roman trebuie sa aiba o activitate principala in Romania si poate in cadrul acestei activitati sa faca si detasari de personal la obiectivele contractuale nationale sau internationale in respectul legilor Ro si legislatiei in domeniu ale tarii de detasare.
De unde si pericolul de reclasare de care v-am vorbit in prima postare!!!

Sfatul meu este sa optati pt prima solutie, atentie la contractele pe care le veti semna cu personalul roman PUS LA DISPOZITIE!!!

Curaj.

Bună ziua dețin firma srl pot munci doar eu an Germania mulțumesc
Ultima modificare: Miercuri, 26 Iulie 2023
Daniel-patrik, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot legal sa duc muncitori in germania michaelgrecu michaelgrecu sint cetatean german si roman . am deschis o firma in romania si ´doresc sa aduc muncitori aici in germania. care este calea legala (vezi toată discuția)
Pasi ce trebuie urmati pentru e101 macul rosu macul rosu AM NEVOIE DE AJUTOR .NMENI NU MA AJUTA SA IMI SPUNA CE PASI TREBUIE SA URMEZ PENTRU A OBTINE FORMULERELE E101 PENTRU CATIVA MUNCITORI PLECATI IN GERMANIA PE ... (vezi toată discuția)
Munca germania andrei565 andrei565 O firma Română de constructie angajeaza pe Moldoveni cu pasaport Biometric MD fara cetatenie Ro, apoi o firma Germana incheie contract pentru ... (vezi toată discuția)