avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Grupa se ia in calcul la stabilirea pensiei anticipate?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Grupa se ia in calcul la stabilirea pensiei anticipate?

Buna ziua - la ce varsta se poate pensiona tatal meu anticipat fara penalizare sau la limita de varsta? Data nasterii 18.05.1957, stagiul de cotizare realizat pana in prezent: 45ani din care in gr. a II-de de munca 11 ani, 11 luni si 14 zile. Multumesc frumos!
Ultima modificare: Luni, 3 Decembrie 2018
maria295, utilizator
Cel mai recent răspuns: maria295 , utilizator 16:29, 3 Decembrie 2018
Vedeti aceste discutii
www.avocatnet.ro/forum/discu...
Limita de varsta la 63 ani
Pensie anticipata oricand dorescte daca indeplineste conditia de stagiu de 43 ani, fara stagiul asimilat(armata, cursuri universitare de zi, pensie de invaliditate).
11 ani grupa II, mai aduc un stagiu aferent de 2 ani si 9 luni, care intra in cei 43.
Multumesc frumos pentru raspunsul dvs. rapid!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata partiala manolegheorghe manolegheorghe Am etatea de 60 ani cu o vechime in munca de 8 ani si 10 luni in grupa II de munca, 32 de ani si 4 luni in conditii normale.(total ani in munca 41+ 2 luni) se ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata dumitrudiaconescu dumitrudiaconescu Am varsta de 56 ani, stagiul de cotizare de 35 ani si 11 ani grupa a 2 a. La ce data ma pot fi pensiona anticipat? Dar anticipat cu penalizare? Va multumesc. ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipat partiala Barbusiion Barbusiion Sunt nascut in 8.08.1957,am o vechime de 36ani,6 luni si 12 gr 2 11 ani 11luni si12 zile. Cand ma pot pensiona partial anticipat,penalitate %. VA MULTUMESC, (vezi toată discuția)