avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 117 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Intreprindere familiala- Impozite datorate
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Intreprindere familiala- Impozite datorate

Buna seara. As dori sa stiu ce fel de impozite datoreaza o IF, si daca sistemul de impozitare este asemanator unui PFA. Va rog frumos, daca se poate o trimitere la legislatie, deoarece in afara de OUG 44/2008 nu gasesc nimic pentru a-mi da seama ce obligatii are o IF. Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: andreea125 , utilizator 12:23, 7 Decembrie 2018
In mare da doar ca se tine cont de cati membrii sunt si apar declaratiile 223 si 204 in plus.. Cautati in codul fiscal la partea de impozit pe venit si la asocieri de persoane fizice si apoi la cea de contributii sociale.
Ultima modificare: Luni, 3 Decembrie 2018
george-neagu, moderator
Multumesc mult!
Imi puteti spune va rog daca contributiile la CAS si CASS sunt la fel ca la PFA? daca intreprinderea nu realizeaza venituri anuale peste plafonul de 22800 de lei poate sa aleaga sa nu cotizeze la pensie si sanatate? Sau calculul se face pentru fiecare membru in parte?
Odata ce s-au facut departajarile cu delaratia 204 pe fiecare membru, se continua cu aplicarea principiilor de calcul ale impozitului pe venit si contributiilor sociale ca la pfa dar luandu-se in calcul valorile ce ii revin fiecaruia..
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii pfa sau srl paunicasilviu paunicasilviu Buna ziua, Doresc sa infintez un PFA unde o sa am un angajat. Persoana respectiva lucreaza si are deja contributiile platite, la fel si eu.. Mai trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Pfa - ce trebuie sa stiu? SANTIER SANTIER Buna ziua! Va adresez o serie de intrebari legate de PFA, intrucat este prima data cand ma confrunt cu acest aspect. 1. Contributiile se platesc fie la ... (vezi toată discuția)
Contribuție pensie emiliano zapata emiliano zapata Bună ziua,aș dori să știu dacă contribuția la pensie de 25% este obligatorie s-au opțională pentru cineva care lucrează într-o Întreprindere ... (vezi toată discuția)