avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 855 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA _cod CAEN 0149
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA _cod CAEN 0149

Buna ziua. Daca am PFA , cod CAEN.0149, pentru a vinde la borcan mierea de albine in magazine (pe baza de factura).. , imi trebuie casa de marcat???Acea tranzactie va fi ocazionala (poate lunara) ....Incasarea se poate face cu chitanta ???Trebuie deschis alta cod CAEN??..mentionez ca in prezent , ditributia mierii de albine o fac en-gro pe baza de factura si incasarea prin banca (lucrez cu persoane juridice).Multumesc anticipat.D.C.
Cel mai recent răspuns: contabilitateglass@gmail.com , utilizator 08:12, 10 Decembrie 2018
Indiferent cat de des sau nu, cat de mult sau nu, daca vindeti catre persoane fizice intr-un spatiu inchiriat intr-un magazin, va va trebui casa de marcat fiscalizata pe acel punct de lucru.
Va multumesc .Dar trebuie sa precizez ca ma refeream la o livrare catre alte magazine (eu doar livrez mierea la borcan )....nu fac comert en-detail.Conform OUG 28/1999(unde sunt prevazute niste exceptii)."""""a) comerțul ocazional cu produse agricole din producție proprie efectuat de către producătorii agricoli individuali, autorizați în condițiile legii, în piețe, târguri, oboare sau în alte locuri publice autorizate;"""....eu doar intrebam daca am voie sa ditribui mierea la borcan catre magazinele alimentare care urmeaza sa o comercializeze si daca am obligativitatea utilizarii casei de marcat.Va multumesc anticipat.
Inseamna ca ceea ce vreti este sa vindeti catre alte firme care au magazine, adica puncte de desfacere. In acest caz nu va trebuie casa de marcat si vindeti catre acele firme tot numai cu factura si chitanta.
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

If si casa de marcat chrysthyn chrysthyn Buna ziua, Sunt apicultor, de curand am trecut de la statutul de producator la IF, pe langa productie ocazional merg in targuri pentru a-mi comercializa ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa comercializez produse in piete, fara casa de marcat, daca sunt if ? zcb zcb Buna seara, va rog sa -mi spuneti cum pot sa comercializez produse in piata, daca nu am casa de marcat si sunt IF(intreprindere familiala)? Se poate pe baza de ... (vezi toată discuția)
Casa de marcat? muntenitadorinel muntenitadorinel Va rog lamuriti-ma la cod caen 9001 ii trebuie casa de marcat ? Unii zic ca da altii zic ca nu care e solutia corecta? (vezi toată discuția)