Buna seara! Am un copil de 6 ani si sunt despartita de 4 ani de tatal copilului, eu locuiesc in Germania impreuna cu copilul meu. Pana acum nu am avut probleme cu tatal copilului . Acum a inceput sa ma ameninte si sa vorbeasca foarte urat amenintand cand imi ia copilul. Vreau sa ma ajutati sa gasesc un avocat ca sa nu fiu nevoita sa merg in Romania personal. Vreau sa primesc custodia copilului.
Eu va cred insa instanta competenta in ceea ce priveste masurile repercutate asupra minorului este cea de la
resedinta acestuia statornica, potrivit normelor de drept international.
Daca intentati o actiune in Romania, instanta o va respinge ca nefiind de competenta instantelor romanesti.
Temei:art 8, alin 1 din regulamentul 2201/2003.
As vrea sa stiu daca as putea primi custodia copilului. Tatal copilului este in Romania si a deschis un proces pentru stabilirea orelor de vizita dar inca nu s-a finalizat. Nu vrea sa imi dea procura pentru copil in caz ca vreau sa merg in Romania si spune ca trebuie sa merg sa locuiesc in Romania cu copilul. Copilul este in Germania de 4 ani ,are aici resedinta.
Competenta
Mary355
este regulamentul 2201 /2003 peste 44/2001?. Proces bazat pe conventia de la Haga cistigat in Bucuresti(copilul ramine in romania,nu va fi extradat),proces de ... (vezi toată discuția)