avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amnistie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amnistie

Un caz de accident de mașina mai exact 5 la nr , fărăvătămări corporale , in stare de ebrietate 0,67 expirabil.
Întrebare : poate fi acest caz amnistiat? Dacă da , trebuie sa dac o cerere anume? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Eugenia Serban , Avocat 09:42, 6 Decembrie 2018
Nu poate fi caz de amnistie. Amnistie - act de clemenţă, acordat prin lege organică, în temeiul unor considerente social politice şi de politică penală, prin care se înlătură răspunderea penală, executarea pedepsei şi alte consecinţe ale condamnării, pentru infracţiuni comise până la data apariţiei legii de aministie.
Pentru a va da un raspuns mai exact, ar trebui sa imi dati mai multe detalii. S-a inceput urmarirea penala, si daca da, in ce stadiu este etc.
Fapta este din Decembrie 2016 , mi-au iesit analizele de la INML și urma sa ma cheme la declarație luna trecută ce-i de la Udriste , încă na u făcut-o
Dosarul este in etapa de cercetare penala. Faceti o cerere prin care solicitati consultarea dosarului si informatii cu privire la stadiul sau.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce inseamna amnistia¿? cristina iona cristina iona As dori sa stiu ce inseamna AMNISTIA..... Daca ma poate lamuri cineva. As dori sa stiu pt ca sa-i spun persoanei care imi cere ajutorul. Va multumes pentru ... (vezi toată discuția)
Amnistia oana-teodora oana-teodora Cand intervine amnistia? In ce situatii? (vezi toată discuția)
Amnistie si gratiere carmenalecu carmenalecu Buna seara! As intreba pe cine e amabil si poate sa imi raspunda, legea amnistiei si gratierii, care a fost scoasa astazi de pe ordinea de zi a Parlamentuli va ... (vezi toată discuția)