avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Violenta psihologica din partea invatatorului
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Violenta psihologica din partea invatatorului

Buna ziua.
Copilul meu este in clasa a doua. La ora de sport de patru ori a fost agresat fizic de catre colegii lui. Am adus la cunostiinta profesorului de sport acest lucru. Acesta mi-a spus ca este un lucru minor si ca o sa se mai intample astfel de lucruri la ora lui(??????). Eu inteleg ca se pot intampla accidente in timpul orei de sport atunci când efectuezi un exercitiu, dar nu inteleg agresiunea fizica din partea colegilor de clasa in timpul orei de sport. Cred ca sunt doua lucruri diferite. In urma acestei discutii, invatatoarea care este si sotia profesorului de sport, a inceput sa-l toace psihic in fiecare zi pe copilul meu. Am luat legatura cu ea si in urma discutiei o perioada mi-a lasat copilul in pace. Acum a reinceput sicanele. Copilul nu mai vrea sa mearga la scoala. In urma acestui incident ma vad nevoita sa imi mut copilul la alta scoala. Nu mi se pare normal acest lucru. Sunt multi parinti in situatia mea care tac si continua sa-si duca copilul la scoala, pe motivul sa nu se supere d-na invatatoare. Comportamentul acestei invatatoare cum poate fi stopat?
Cel mai recent răspuns: mihaialbert , utilizator 21:42, 6 Decembrie 2018
Poate va ajuta o plangere scrisa la directorul scolii sau chiar la ISJ, asa v.a face mereu daca ii permiteti... incepeti dvs. demersurile si poate va vor sprijini si ceilalti parinti...
Ultima modificare: Joi, 6 Decembrie 2018
Ionut.ion, utilizator
Multumesc. Dar plangerea nu ar ajuta decat o perioada. Invatatoarea va relua sicanele. V-am spus am avut si o discutie cu ea si tot nu s-a potolit. In privinta parintilor nu am nici o sansa. Le este frica sa spuna ceva , tocmai pentru a nu pati la fel ca mine.
Atunci repetati plangerea, poate se satura sa tot primesca plangeri si vor lua masuri...
Daca cedati dvs. vor urma alti... sau picati din lac in put, cine stie ce va fi la noua scoala...
In prezent este la promulgare o modificare la legea educatiei nationale care vizeaza aceste aspecte, in sensul pregatirii dascalilor si al educarii copiilor, respectiv sanctiuni pentru nerespectare.
Dupa publicarea in MO prevederilor se vor aplica in scoli.
Va multumesc. Sper ca aceasta modificare sa aiba si efect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz in scoala florinamatei florinamatei Buna seara.Am un copil cls 4a,la L.T.Bolintineanu.Voi expune situatia cat pot de scurt.La ora de sport,unul dintre colegii sai,a avut o criza de nervi si sa ... (vezi toată discuția)
Absenta nemotivata la scoala BobiX BobiX buna ziua, sunt parintele unui elev in clasa I. la sfarsitul lui decembrie am fost rugat de dna invatatoare sa aduc motivare pt absenta copilului de la ora ... (vezi toată discuția)
Ce pot face agresiunea de tip bullying? Iuliaflorin Iuliaflorin Buna ziua, Am un copil de 11 ani care de la inceputul anului scolar suporta tot felul de jigniri din partea colegilor la ora de sport. Este un copil cu ... (vezi toată discuția)