avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 277 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ore neplatite
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ore neplatite

Ce pot face daca lucrez la spital și am ore neplătite (pe lângă cele suplimentare care se platesc)din lipsă de angajați? Sunt infirmiera, am un salariu de 2000 Ron cu 40 ore suplimentare. Sunt colege care au 1000 ore neplătite, eu am ajuns la 60,sunt mai nouă, Conducerea refuza orice soluție și ni se spune fie sa acceptam situația fie sa ne dam demisia
Ultima modificare: Joi, 6 Decembrie 2018
Ecaterina2, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:51, 6 Decembrie 2018
In sectorul bugetar, munca suplimentara este compensata numai cu timp liber platit.

OUG nr. 90/2017 prevede că, prin derogare de la prevederile art. 21, în anul 2018, munca suplimentară efectuată peste durata normală a timpului de lucru de către personalul din sectorul bugetar încadrat în funcții de execuție sau de conducere, precum și munca prestată în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale și în celelalte zile în care nu se lucrează, în cadrul schimbului normal de lucru, se vor compensa numai cu timp liber corespunzător acestora.
Ultima modificare: Joi, 6 Decembrie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata orelor lucrate sambata si duminica Cunim Cunim Programul meu este asa: 2 zile lucrez ,8 ore, 2 zile consecutive am liber ( bugetar Dar activitatea nu poate fi intrerupta) . Evident. prind o sambata sau o ... (vezi toată discuția)
Plata orelor de sambata si duminica emiha77 emiha77 Buna ziua,va rog sa-mi spuneti care este legea care reglementeaza plata orelor de sarbatoare in sistemul sanitar(in cadrul unui spital de stat)Multumesc. (vezi toată discuția)
Spor sambata duminica Adilica Adilica Daca nu este prevazut in contractul individual de munca nici un spor pt munca desfasurata in zilele de sambata si duminica si angajatorul nu doreste ... (vezi toată discuția)