avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu medical

Buna seara! Lamuriti-ma si pe mine, va rog frumos, intr-o problema ca deja simt ca o iau razna. Mai am vreo 2 intrebari asemanatoare pe site, insa de cate ori iau legatura cu patroana mea, ma da inapoi.
Pt inceput, sunt insarcinata in 34 saptamani si sunt angajata la un magazin de haine. Neavand conditii de munca cum se cuvine si program pt gravida (mentionz ca 2 saptamani am lucrat zilnic cate 12 ore si am stat non stop in picioare), am luat legatura cu medicul de familie si mi-a dat medical, incepand cu data de 24 septembrie. Mentionez ca nu a fost medical pt sarcina cu risc, ci medical de la medicul de familie, care pt mine arata (fizic) la fel cu cel pt prenatal. Am dus la firma concediu pe datele 24-30 septembrie, 1-3 octombrie, in data de 4-18 octombrie am fost in concediu de odihna pt ca medicul de familie mi-a spus ca nu imi mai poate da medical pe acea luna (nu mi-a explicat de ce), apoi am adus din nou medical din data de 19 pana in data 31 octombrie. In luna noiembrie atat medicul de familie cat si medicul care imi monitorizeaza sarcina m-au plimbat de la unul la altul si am ramas fara medical, insa medicul de familie mi-a putut da o adeverinta pt perioada 1-18 noiembrie in care scrie: "Sarcina cu evolutie in risc"; Se recomanda "Repaus la domiciliu in perioada 1-18 noiembrie". Mi-a spus ca nu va fii platita de stat, insa acopera zilele in care nu am fost la munca. Incepand cu data de 19 noiembrie eu am intrat in concediu prenatal. Am fost astazi sa discut cu patroana pt ca nu am mai primit bani de la dansa din data de 12 septembrie, iar atunci am luat doar un avans pe luna august. Mi-a zis ca ce concedii medicale i-am dus eu nu ma ajuta cu nimic, iar ca pt perioada 24septembrie-3octombrie trebuia sa imi plateasca firma doar 5 zile, insa nu imi plateste. Cand am cerut explicatii mi s-a spus doar "Pur si simplu nu iti plateste."
Si mi-a zis ca abia concediul prenatal pe luna decembrie incepe sa fie platit...
Va rog sa imi spuneti ce pot face in acest caz si daca dansa are dreptate... Mentionez ca inca de la angajare ni s-a spus ca se opresc bani pt lipsurile din inventar, insa de fiecare data inventarul iesea ok si nu aveam de comentat, dar din luna iulie a inceput sa scoata lipsuri in valoare de 4000 lei si opreste din salarii, iar pt dansa este un motiv in plus sa nu imi dea banii pt luna august si septembrie. Mi-a zis sa vin si maine ca are un caiet cu calcule si putem discuta... Si mi-a zis ca acele concedii doar acopera zilele in care nu am fost la munca, dar statul nu le plateste.
Cum sa procedez? Sunt de acord in final sa renunt la banii pt august si septembrie, insa cum sa procedez pt a primi banii pt concedii? Si as mai dori sa stiu daca este posibil ca eu sa primesc direct banii pt prenatal si post natal de la stat, sa nu mai treaca prin mainile ei pt ca oricum nu ii va da la timp (ex: am avut o colega in concediu medical in luna mai si abia in luna august i-a dat banii pt el). Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Joi, 6 Decembrie 2018
Semiluna96, utilizator

Alte discuții în legătură

Un sfat? AlexandraCatalina AlexandraCatalina Bună ziua. Poate ma ajuta cineva și pe mine cu un sfat! Am lucrat la o firma, am rămas însărcinată și am intrat în concediu medical o luna de zile. Iar ... (vezi toată discuția)
Concediu medical lauzie turcu_raisa turcu_raisa Buna dimineata. Ma numesc Raisa Slav si sunt mamica unui baietel de 6 saptamani nascut prematur (35 saptamani). Precizez ca am nascut pe 19 septembrie 2017 ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal iulian1983 iulian1983 Buna seara ,imi cer scuze pt asemanarea subiectului meu cu un altul insa as vrea un raspuns concret pe cazul meu deoarece am avut un conflict de idei sa zicem ... (vezi toată discuția)