avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu medical lauzie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu medical lauzie

Buna dimineata.
Ma numesc Raisa Slav si sunt mamica unui baietel de 6 saptamani nascut prematur (35 saptamani).
Precizez ca am nascut pe 19 septembrie 2017 (data la care nu beneficiasem de nici o zi de concediu prenatal-eram inca in concediu de odihna) si am stat internata in spital cu bebe 2 saptamani (19.09-02.10.2017), perioada pentru care spitalul mi-a eliberat concediu medical de lauzie (chiar au facut exces de zel si mi-au dat pana la sfarsitul lunii octombrie).
Pe data de 3 octombrie sora mea s-a prezentat la medicul de familie pentru vizarea celor 2 concedii si pentru eliberarea concediului medical pentru restul perioadei pana la 126 de zile (nu stiam ca se elibereaza la inceputul fiecarei luni). La cabinetul medicului de familie nu au fost studiate concediile de la spital si mi-a fost eliberat concediu dublu pentru perioada 03.10-31.10.2017, pe care l-au inregistrat deja electronic.
Acum, problema este ca sunt foarte iritati ca au inregistrat deja medicalul eliberat pentru luna octombrie si nu il mai pot anula si ca am avut medical si am venit sa cer in continuare, astfel ca ieri (01.11.2017) nu mi-au eliberat concediul pentru luna noiembrie pe motiv ca nu stiu cum sa procedeze ca nu au voie ei sa dea concediu in continuarea specialistului, ca ar trebui sa merg in fiecare luna la spital sa imi fac internare sa imi dea ei continuare, ca cei de la spital nu trebuia sa imi dea concediu pentru sarcina si lauzie ci pentru alt diagnostic, ca as putea sa intru in concediu de crestere copil (aceasta ultima varianta nu ma avantajeaza financiar si chiar nu vreau sa renunt la dreptul de a beneficiat de cele 126 zile concediu prenatal plus postnatal ).
M-au trimis la casa de sanatate si aici raspunsul a fost ca prioritare sunt concediile eliberate de spital iar medicul de familie trebuie sa-mi elibereze medical pt luna noiembrie in continuarea celui de la spital. Cert este ca mi-au spus ca nu se inteleg cu medicul meu care oricum apartine de casa OPSNAJ si mi-au recomandat sa schimb medicul.
Va rog frumos sa imi spuneti cum ar trebui sa procedez astfel incat medicul de familie sa imi elibereze concediul pentru a nu avea probleme nici pentru perioada de 126 zile concediu prenatal plus postnatal si nici cu indemnizatia pentru crestere copil.
Va multumesc anticipat.
Cu respect, Raisa Slav.
O zi buna.
Ultima modificare: Joi, 2 Noiembrie 2017
turcu_raisa, utilizator

Alte discuții în legătură

Cine imi da concediu medical pentru perioada in care am fost internata in spital ca sa nasc? rafaelapreda rafaelapreda Va rog sa-mi spuneti cine trebuie sa-mi dea concediu postnatal intrucat medicul meu de familie refuza sa-mi dea concediu pe perioada internarii in spital pt ... (vezi toată discuția)
Concediul de sarcina si lauzie thea_ghi thea_ghi Buna ziua, Va rog frumos sa imi spuneti de la cate saptamani de sarcina se poate intra in concendiu prenatal conform legislatiei in vigoare. Conform ... (vezi toată discuția)
Concediu postnatal - probleme Clara80 Clara80 Buna seara. Am nascut in data de 25.12.2011 si am fost astazi la medicul de familie sa ridic concediile medicale pe luna decembrie si ianuarie. Inainte ... (vezi toată discuția)