avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj imobil

Sotul meu a fost casatorit anterior, peste 20de ani cu o alta femeie si au locuit intr un imobil mostenit de ea, de le tatal sau. Sotul a fost intretinator de familie, ea neavand serviciu, a muncit si a bagat o groaza de bani,a renovat casa,a facut imbunatatiri ,a reparat acoperisul.Divortul s a facut prin notariat, a fost ,,surpriza ", la intoarcerea lui din strainatate,cand i s a spus ca a scos si casa la vanzare .Daca s ar face partajul acum, el ar avea drept ,avand in vedere ca a fost mostenit de la tatal ei?Sotul ii da deja de peste 1 an ,doar dupa o intelegere verbala intre ei,cate 500 de euro lunar, ca sa i cumpere o parte din casa.
Ultima modificare: Joi, 6 Decembrie 2018
Munteanu Despina, utilizator
Buna seara,
1. Sotul are dreptul la 50% din imbunatatirile realizate de ei si DOVEDIBILE!
2. Nu inteleg cum au divortat la notar el ne fiind prezent!
3. Nu inteleg de ce nu incheie macar sub semnatura privata acei bani astfel incat sa existe o modalitate de a-si recupera banii eventual.
Nu are dreptul de a pretinde partajarea imobilului de vreme ce acesta este bun propriu al soției, însă are un drept de creanță asupra îmbunătățirilor, în măsura contribuției, deci nu 50% ci mai mult, dacă dovedește că a contribuit cu mai mult.
Luați legătura cu un avocat competent.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Abandonati intelegerile verbale, mergeti la o consultatie juridica sa incheie un act legal pentru toate astea...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. sunt căsătorită cu soțul de 22 de ani dar in ultima ... noghi otilia noghi otilia Buna ziua.Sant căsătorită cu soțul de 22de ani dar in ultima perioada sa stricat căsnicia noastră el face scandaluri și ma amenință și eu i-am cerut ... (vezi toată discuția)
Divort cu partaj ContSters274581 ContSters274581 Buna ziua! Am hotarat cu sotul sa divortam de comun acord. Bunuri de impartit nu avem (Am stat doar 3 ani casatoriti) Fiindca a lucrat mult la renovarea ... (vezi toată discuția)
Proprietate MihaelaAutei MihaelaAutei In urma decesului bunicului meu, in anul 2010, parintii mei s-au mutat in casa bunicii pentru a o ingriji. Dupa ce a decedat bunica, in anul 2012, tatal meu a ... (vezi toată discuția)