Mama mea a decedat in urma unei boli necrutatoare,este divortata de tata de aproximativ 30 ani,in uma ridicari certificatului de deces de la primaria localitati unde locuia mama mi sa dat un formular unde trebue sa complectez urmatoarele,bunuri ramase,imobile (teren suprafata).cladiri (in localitatea)/mobile (masina ,certificat de actionar, conturi bancare ,cecuri.intrebarea este cum pot afla toate aceste date daca nu am nici un act doveditor?
despre existenta bunurilor imobile, casa de locuit, terenuri, masina, in calitate de mostenitor, puteti cere relatii de la administratia financiara a ultimului loc de domiciliu a mamei dv. in urma depunerii unei cereri la aceasta institutie.
ideea e urmatoarea: (intamplator si pe pielea mea m-am lovit de aprox. aceeasi problema) in privinta imobilelor/mobilelor puteti sa mergeti la taxe si impozite si ar trebui sa va dea o evidenta. cu restul e mai greu pentru ca bancile nu prea dau informatii. puteti face succesiunea dupa mama dumneavoastra la notar (dupa ceea ce deja stiti ca are), si cu acest certificat sa luati bancile de-a randul sa le aratati ca sunteti mostenitor dupa ea si sa va caute in baza de date daca a avut sa nu conturi. acuma daca va da sau nu tine de politica bancii. mie mi-au spus sa ceara notarul :(. notarul zicea ca nu poate sa ceara si.... tot asa.cum va este norocu`. :D
Ar mai fi o posibilitate de a afla, de regula bancile obisnuiesc sa trimita acasa titularilor de cont , periodic , extrasele de cont prin care instiinteaza titularii despre situatia contului lor. Deci, daca ar fi sa existe asa ceva, in mod cert veti afla.
I mi pare rau dar eu n am locuit cu mama,ea a locuit cu concubinul ei timp de 30 anisi dupa decesul eu n am gasit nici un act doveditor ca ar avea vreun cont curent c.e.c.,actiune,titlu de proprietate.