avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu odihna; program de lucru; demisii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu odihna; program de lucru; demisii

Buna ziua!
Am cateva probleme, ca sa le zic asa, la locul de munca.
Lucrez intr-un depozit de piese auto cu aproximativ 130 de angajati.

1. Problema concediului de odihna
Am cerut concediu doua zile (ca atat mai am) dar nu mi se accepta pe motiv ca “sunt prea multi in concediu, vedem, ne uitam, nu promit”. Iar cei care au multe zile ramase din concediu la sfarsitul anului, sunt fortati sa-si ia concediul altfel “il pierd”. A-l pierde inseamna ca nici nu se transfera pe celalalt an si nici nu iti sunt platite zilele ramase.
Din cate observ, concediul de odihna se ofera pe nepotisme, cunostinte etc.. ;cineva din afara anturajului, foarte greu sau deloc nu primeste concediu de sarbatori, Paste, Craciun etc. . Practic ai concediu cand au ei chef si rar cand ai tu nevoie!
E normal asta??

2.Problema programului de lucru
Program de lucru:
-8 ore + 1 pauza
-doua schimburi : 07:30-16:30 ; 10:00-19:00
Doar ca pe schimbul 2, nu iti da voie sa pleci pana nu se termina tot, adica iesit afara si incarcat la masini indiferent ca e ora 20:00, 21:00, 22:00, ca ploua, ninge , suna agentul de paza si ii spune sa nu lase pe nimeni sa plece.
Chiar daca sunt platite orele astea suplimentare, nu mi se pare normal sa nu-ti dea voie sa pleci. Daca le aduci contractul in fata unde spune 8 ore de munca, apoi esti luat in vizor si mai apoi fortat la demisie.

3.Problema concedierii
De fapt, aici concedierea inseamna sa vii singur si sa-ti scrii demisia.
Indiferent de caz, ca se cearta doi colegi intre ei, sau gresesti ceva si esti luat in vizorul lor, esti chemat sa-ti scrii demisia si la urmatoarea abatere o si semnezi. Nu exista concediere, doar sa-ti dai singur demisia, daca refuzi, ti se spune ca te da afara cu mentiunea de comportament indisciplinar.

Pe langa toate astea, luna de luna de la fiecare angajat, se opresc cate 50 de lei drept garantie “cica” si ca in caz ca demisionezi iti da banii inapoi; asta e doar verbal, adevarul e ca nu primesti nimic. La inceputul anului se face inventar si ce e lipsa, platim toti! Deci si plata a ce e lipsa si cu banii luati in fiecare luna fara sa ti-i returneze la incheierea locului de munca.
Angajatorul vrea ca tu sa lucrezi mai bine decat un robot, nu conteaza ca unii aici, s-au operat ba de hernie de disc, ba au probleme cu spatele, altul a avut ruptura de paprure, eu tendinita de la greutati si mers, urcat scari... .
Ultima modificare: Vineri, 7 Decembrie 2018
CatalinCristi, utilizator

Alte discuții în legătură

Orele suplimentare si concediul de odihna Nicolae Vasile Nicolae Vasile Buna ziua In firma la care lucrez sa luat decizia de catre patroni ca se vor face ore suplimentare plus venit si sambata la serviciu iar cine nu va veni va ... (vezi toată discuția)
Angajatorul imi sugereaza demisia ovimiha ovimiha Sunt angajat intr-o firma de IT. Directorul mi-a spus ca trebuie sa-mi dau demisia ca nu mai au loc pt mine in firma. Ideea e ca nu as vrea sa-mi dau demisia ... (vezi toată discuția)
Demisie AnomarG AnomarG Buna ziua, Avem un salariat care a fost in concediu fara plata o luna de zile, iar cand a trebuit sa revina la lucru a venit cu demisia. Nu i s-au intocmit ... (vezi toată discuția)