avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie

Buna ziua,

Avem un salariat care a fost in concediu fara plata o luna de zile, iar cand a trebuit sa revina la lucru a venit cu demisia. Nu i s-au intocmit actele deoarece are luata in plus o zi de concediu de odihna pe care nu doreste sa o plateasca. Ce masuri se pot lua in acest caz?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:48, 19 Iulie 2011
Demisia este un act de vointa unilateral, este voita dansului de a se elibera de la munca. In contractul de munca sigurare un termen de preaviz in caz de demisie, deci mai are de lucrat la angajator.
Parerea mea este ca trebuie sa-i primiti demisia, in termenii contractuali, sa lucreze acele zile de preaviz si-i opriti suma platita in plus ptr concediul de odihna din banii ce trebuie sa-i dati ptr lichidarea la zi.

Succes!
Problema e ca nu mai doreste sa vina la munca, chiar daca i s-a spus ca i se desface contractul indisciplinar in cazul in care nu se prezinta.
Daca are luata in plus o zi de CO se poate recupera indemnizatia aferenta acestei zile ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie felisana felisana Daca eu imi dau demisia de la firma la care lucrez, eu mai trebuie sa stau 15 zile calendaristice care constituie preavizul. intrebarea mea este daca eu sa ... (vezi toată discuția)
Demisie VaduvaL VaduvaL Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca am avut contract pe perioada determinata pe 3 luni adica 03.06.2016-02.09.2016,iar pe 02.09.2016 am primit act aditional ... (vezi toată discuția)
Demisie in timpul c.o zimbrul60 zimbrul60 Sunt in concediu si as vrea sa stiu daca in timpul derularii C.O,pot sa-mi depun demisia,ori cu acordul partilor sau cu preaviz. In cazul in care este cu ... (vezi toată discuția)