avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii demisie
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

demisie

Daca eu imi dau demisia de la firma la care lucrez, eu mai trebuie sa stau 15 zile calendaristice care constituie preavizul. intrebarea mea este daca eu sa zicem nu vreau sa mai merg la firma deloc, dupa ce mi-am dat demisia, daca imi scot concediu de boala sau de odihna pe cele 15 zile, preavizul mi se prelungeste sau am scapat de firma fara complicatii, desfacere indisciplinara etc?
Cel mai recent răspuns: Daniela Vorovenci , Consultant fiscal 21:00, 23 Iunie 2009
Este obligatoriu sa stati 15 zile in preaviz.daca nu stiati , va precizez faptul ca , concediul medical suspenda contractul de munca , ceea ce inseamna ca dupa ce veti termina CM, trebuie sa va respectati partea contractuala....
Daca angajatorul doreste sa suspende perioada de preaviz , atunci nu este nici o problema sau daca angajatorul nu si respecta partea contractuala....
Mai multe informati le veti gasi in Codul muncii la ARt 79 demisie.
Mult succes,
1. In cazul demisiei preavizul este dat de salariat angajatorului si este obligatoriu de respectat.
2. In perioada preavizului contractul individual de munca este in vigoare si daca lipsiti puteti fi concediata pe motive disciplinare.
3. Concediul medical intrerupe si prelungeste preavizul cu perioada din certificatul medical.
4. Concediul de odihna nu prelungeste preavizul dar il puteti lua numai daca angajatorul este de acord.
incercati sa va luati concediul de odihna la care mai aveti dreptul motivand angajatorului ca il scutiti de plata acestora la lichidare, mai bine zis decat sa va plateasca preavizul (in jur de 10 zile lucratoare) plus 8 zile de concediu (de exemplu), total 18 zile, mai bine va luati cele 8 zile si va plateste doar preavizul ( 10 zile)
cred ca va fi de acord;)...suntem toti in criza de bani
Asta in conditiile in care nu si-a luat concediul de odihna....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie si concediul de odihna in acelasi timp ? danyk1 danyk1 Sunt in preaviz , iar in aceasta perioada am luat 8 zile de concediu de odihna . intrebarea mea este : daca mi s-a acordat legal CO ? ,sau mi se va ... (vezi toată discuția)
Concediu medical in preaviz tibache76 tibache76 Sotia mea si-a dat demisia in timp ce se afla in concediu medical.Angajatorul a aprobato cu un preaviz de 15 zile.Problema este ca sotia beneficiaza in ... (vezi toată discuția)
Perioada de preaviz radu587 radu587 Buna, As dori sa imi dau demisia de la locul de munca si am cateva intrebari legate de perioada de preaviz. Perioada mea de preaviz este de 15 zile. Eu mai ... (vezi toată discuția)