avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Un agent de poliție m-a amendat pentru că m-ar fi ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Un agent de poliție m-a amendat pentru că m-ar fi văzut în oglinda mașinii lui că vorbeam la telefon (lucru neadevărat). Aș avea câștig de cauză la o eventuală contestație?

Buna ziua, azi am fost oprit de politia municipala Slobozia pe motiv ca agentul m-a vazut in oglinda masinii lui (ei mergand in fata mea) ca vorbeam la telefon. I-am spus ca sunt onest si ca vorbesc uneori la telefon in trafic, dar nu acum. M-a pus sa ii arat ultimul apel din telefon, i-am dat telefonul, s-a uitat la el, a vazut ca ultimul apel era cu 20 de minute in urma si a durat 1 minut. A zis ca totusi el nu ma crede si imi da amenda, iar daca vreau sa fac contestatie. I-am zis ca accept sa semnez procesul verbal doar daca scrie la mentiuni ca "m-a vazut in oglinda vorbind la telefon si ca a verificat telefonul si ultimul apel era cu 20 de minute in urma" o sa merg sa platesc amenda in termen de 15 zile pentru a beneficia de "reducere", dar as vrea totusi sa fac si contestatie. Credeti ca daca iau factura detaliata de la vodafone si ma prezint personal in instanta o sa am castig de cauza? atat timp cat ei nu au probe ca eu vorbeam la telefon? Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Luni, 10 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: hotumattua , utilizator 08:52, 10 Decembrie 2018
Erati singur in masina?
Da, la fel si domnul agent.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca in continutul procesului verbal de contraventie (nu la data si ora intocmirii) este precizata ora la care vorbeati, dupa parerea agentului de politie, la telefon si cu factura detailata a convorbirilor aveti sanse mari de castig
ing. Ioan Ciobanu
Nu a scris ora decat la intocmire
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Amenda politia locala vasile2010 vasile2010 Buna ziua! As vrea sa stiu daca un agent al politiei locale poate amenda un sofer a carei masina stationeaza intr-o statie de autobuz? Multumesc! (vezi toată discuția)
Am fost amendat de politia locala! metulica metulica am fost amendat de pol locala pt oprire interzisa am contestat in instanta si am pierdut din cite stiu pol locala nu are competenta de a amenda pe oug 195/2002 ... (vezi toată discuția)
Amenda politia locala dumitruh dumitruh Buna ziua! Am primit o amenda pentru stationare neregulamentara pe un drum secundar, unde se parcheaza de la \"facerea lumii\" de la Politia Locala ... (vezi toată discuția)