avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Am cotizat 13 ani si 9 luni, restul pana la 25 ani. ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Am cotizat 13 ani si 9 luni, restul pana la 25 ani. Cand implinesc 63 ani , la inceputul anului 2020, pot opta pentru pensia minima?

Am cotizat 13 ani si 9 luni, adica angajatorii mei au cotizat, nu depindea de mine sa cotizez/ nu!
In feb.2020 fac 63 ani, vreau sa stiu daca pot opta pentru o pensie si nu ceea sociala, ca am lucrat, mai mult de 25 ani pe colaborari, angajati erau , prioritar, pensionarii, pentru care firma nu platea taxe.
Ce fac , nu sunt un om care n- a muncit, ci dimpitriva, nu sunt ca cei ce iau pensie sociala pe nemunca.
Daca facultatea am facuto, 2 ani la zi si 4 la seral, ca sa- mi intretin parintii bolnavi, decedati acum, pot primi cei 2 ani de facultate ,ca vechime?
Ultima modificare: Vineri, 7 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator

Alte discuții în legătură

Varul meu si-a facut un contract pentru cotizare pensie acum ... Sevrin Sevrin Varul meu si-a facut un contract pentru cotizare pensie acum 6 ani de zile, la care plateste luna de luna Acei 6 ani de cotizatie \"aprobarea OUG 163/2020 \" ... (vezi toată discuția)
Pensie civila refuzata - zero puncte Cristianc1 Cristianc1 Buna ziua. Tatal meu este pensionar militar. A lucrat si in civilie inainte si dupa perioada militara, 14 ani si 6 luni in total in civilie. Implinind recent ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca minima iongiurca iongiurca va salut, va rog o informatie cu privire la citi ani minim este nevoie pentru a iesi la pensie la limita de virsta (si daca facultatea si armata se adauga la ... (vezi toată discuția)