va salut, va rog o informatie cu privire la citi ani minim este nevoie pentru a iesi la pensie la limita de virsta (si daca facultatea si armata se adauga la limita de virsta pentru a face minimum de ani de vechime sau se adauga doar dupa ce exista ca vechime perioada minim necesara ? ), iata situatia : - am un frate care a muncit cam 13 ani pana cand unitatea s-a inchis portile prin anii '90 , a incercat sa se mai angajeze si nu a reusit dupa care a lucrat citiva ani fara carte de munca pana s-a imbolnavit, este de profesie inginer dinainte de '90 si cu 9 luni de armata la termen redus, va rog, fata de aceasta situatie, un raspuns din partea dvs. ?:frantic:
Pentru a beneficia de pensie trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:
Vasta 65 de ani
Stagiu minim ce cotizare de 15 ani in care intra si stagiul asimilat (armata, cursuri universitare de zi, pensie de inva;liditate).
deci, la cei 13 ani de vechime care-i are ,la virsta de 65 ani, se vor adauga si cei 5ami ne facultate la zi si cele 9 luni de armata ca militar cu termen redus , astfel va ajunge la cei 15 ani minim necesari ?, daca am inteles eu bine ?, as vrea ca raspunsul dvs. sa fie foarte categoric !, v-am pus aceasta intrebare deoarece as dori sa-mi ajut fratele si sa-i cumpar citiva ani de vechime caci se mai poate pana pe 27 apr.2017, va rog ?
Intr-adevar, la cei 13 ani de vechime se vor adauga cele 9 luni de armata termen redus si cei 5 ani de facultate la zi.
Astfel, fratele dvs are stagiu minim de cotizare necesar pentru a iesi la pensie pentru limita de varsta.