avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... vechime in munca minima
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

vechime in munca minima

va salut, va rog o informatie cu privire la citi ani minim este nevoie pentru a iesi la pensie la limita de virsta (si daca facultatea si armata se adauga la limita de virsta pentru a face minimum de ani de vechime sau se adauga doar dupa ce exista ca vechime perioada minim necesara ? ), iata situatia : - am un frate care a muncit cam 13 ani pana cand unitatea s-a inchis portile prin anii '90 , a incercat sa se mai angajeze si nu a reusit dupa care a lucrat citiva ani fara carte de munca pana s-a imbolnavit, este de profesie inginer dinainte de '90 si cu 9 luni de armata la termen redus, va rog, fata de aceasta situatie, un raspuns din partea dvs. ?:frantic:
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:58, 5 Aprilie 2017
Pentru a beneficia de pensie trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:
Vasta 65 de ani
Stagiu minim ce cotizare de 15 ani in care intra si stagiul asimilat (armata, cursuri universitare de zi, pensie de inva;liditate).
deci, la cei 13 ani de vechime care-i are ,la virsta de 65 ani, se vor adauga si cei 5ami ne facultate la zi si cele 9 luni de armata ca militar cu termen redus , astfel va ajunge la cei 15 ani minim necesari ?, daca am inteles eu bine ?, as vrea ca raspunsul dvs. sa fie foarte categoric !, v-am pus aceasta intrebare deoarece as dori sa-mi ajut fratele si sa-i cumpar citiva ani de vechime caci se mai poate pana pe 27 apr.2017, va rog ?
Intr-adevar, la cei 13 ani de vechime se vor adauga cele 9 luni de armata termen redus si cei 5 ani de facultate la zi.
Astfel, fratele dvs are stagiu minim de cotizare necesar pentru a iesi la pensie pentru limita de varsta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare conf. legii 380/2013 GABRIELA2014 GABRIELA2014 Buna ziua, Sotul meu implineste anul acesta 61 ani si 34 ani vechime si conf. legii 263 iese la pensie la 65 ani (2019). Avand 7 ani vechime grupa I se poate ... (vezi toată discuția)
Varsta de pensionare,grupa 1 enaf enaf Buna seara, Am 58ani si am o vechime de 31,5ani dintre care 9ani grupa 1 de munca. Sunt absolvent de studii univ./5ani si am efectuat un stagiu militar de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! va rog daca cineva are prin munca acum 13 ani vechime, ... IulianCod IulianCod Buna ziua! Va rod daca cineva are prin munca acum 13 ani vechime, la virsta de 56 de ani si pina la 65 nu mai lucreaza, cind va iesi la pensie facultatea si ... (vezi toată discuția)