avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua! Va rog daca cineva are prin munca acum 13 ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua! Va rog daca cineva are prin munca acum 13 ani vechime, ...

Buna ziua!
Va rod daca cineva are prin munca acum 13 ani vechime, la virsta de 56 de ani si pina la 65 nu mai lucreaza, cind va iesi la pensie facultatea si armata se vor pune?
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 09:51, 11 Ianuarie 2024
In conformitate cu Legea 360/2023 - daca aceasta va fi in vigoare si peste 9 ani - NU va avea dreptul la pensie pentru limita de varsta , ar avea nevoie de minim 15 ani contributivi . Deci , daca mai acumuleaza 2 ani contributivi , i se vor lua in considerare si perioadele asimilate ( armata si facultatea ) .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime in munca minima iongiurca iongiurca va salut, va rog o informatie cu privire la citi ani minim este nevoie pentru a iesi la pensie la limita de virsta (si daca facultatea si armata se adauga la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am 37 ani de contributivitate, 5 ani facultate, 9 ... Negti Negti Buna ziua! Am 37 ani de contributivitate, 5 ani facultate, 9 luni armata, 4 ani si doua luni grupa a II- a, varsta 63 ani. Pot iesi la pensie anticipat fara ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata vidrag vidrag Am 62 ani si 6 luni, peste 37 ani de contributivitate, 5 ani facultate la zi, 9 luni armata. Pot iesi la pensie anticipat in octombrie, fara penalitate? Daca ... (vezi toată discuția)