avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ridicare mașină
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ridicare mașină

Bună ziua!
În ziua de 05.12.2018 am observat când am venit de la serviciu că îmi dispăruse mașina parcată în fața curții comune, unde locuiesc. Așa cum era normal să acționez, am sunat la 112 să reclam dispariția mașinii și mi s-a făcut legătura cu un ofițer de la Departamentul Furturi Auto, care a făcut mai întâi verificări în baza de date a mașinilor ridicate și a descoperit faptul că mașina mea se afla printre ele.
Menționez faptul că deși mașina a fost ridicată în jurul orei 10 dimineața nu am fost anunțat nici de faptul că mașina a fost ridicată, nici de faptul că aceasta se afla staționată ”neregulamentar”. Însă din fotografiile făcute de către autoritățile desemnate de Primăria Sectorului 3, se poate observa faptul că: mașina se afla pe trotuarul din fața casei, era parcată astfel încât pietonilor li se permitea să circule, spațiul fiind de un metru; era situată la mai mult de 10 metri de trecerea de pietoni sau intersecție; nu se afla pe carosabil; nici pe spațiul verde amenajat și nu era nici un indicator care să interzică staționarea în zona respectivă. Cu toate acestea mașina mi-a fost ridicată cu o dispoziție de ridicare semnată de un agent constatator de la poliția locală, fără un proces verbal al unui reprezentant al brigăzii rutiere.
Sunt contrariat de faptul că nu am fost avertizat că nu am voie să parchez în acea zonă (locul unde parchez mașina e același de 20 de ani), că deși primăria nu asigură locuri de parcare în această zonă, s-a recurs la ridicarea autovehiculului, fără să a mă avertiza/amenda în prealabil. Am plătit o taxă de ridicare în valoare de 500 de lei și am înțeles că urmează să primesc cadou și o amendă, iar întrebarea mea este dacă pot contesta această acțiune și să îmi pot recupera banii? Am crezut inițial că mașina mi-a fost furată și nu mi se pare corect cum au procedat, chiar dacă probabil eu am greșit cu parcarea civilizat, din punctul meu de vedere, ar fi fost să mă avertizeze și dacă eram recalcitrant să recurgă la această acțiune.
Mulțumesc anticipat pentru ajutor!

Alte discuții în legătură

Pot fi reclamate la poliție mașinile care sunt parcate pe loc ... iamchaos iamchaos Pot fi reclamate la poliție mașinile care sunt parcate pe loc de parcare, dar blochează trotuarul cu partea din spate a mașinii? În zona mea, a ajuns ... (vezi toată discuția)
Parcare pe trotuar gamet gamet Buna ziua...In lipsa locurilor de parcare in oras,de aproximativ 7 ani imi parchez masina pe trotuar,bineinteles fara a stinjeni circulatia pietonala(in ... (vezi toată discuția)
Spatiul din fata casei serban008 serban008 Buna ziua, Pe strada pe care locuies daca ajung acasa dupa ora 18:30 nu prea mai gasesc locuri de parcare. In fata blocului meu este o casa si cand se ... (vezi toată discuția)