avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Mansarda, fara acord.
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Mansarda, fara acord.

Buna ziua,

Ma aflu intro situatie foarte proasta, mai exact am achizitionat o proprietate in 2017 de la Popescu Ion.
Popescu Ion a cumparato si el la randul lui in 2016 de la Ionescu Ionel.
Ionescu Ionel a dat un acord notarial in 2015 prin care era deacord ca vecinul sa construiasca mansarda, si isi transforme podul
in mansarda si amenajare birou de contabilitate. ( specif ca el a marit inaltimea acoperisului in momentul construirii mansarde ).
-
Acesta a scos un certificat de urbanism in 2015 cu valabilitate 24 luni.
In 2017 a scos de la primarie autorizatia de construire, Intrebarea este daca e normal cum sa procedat, pentru ca dansul
in momentul in care sa emis autorizatia de construire avea un vecin nou?
Mentionez ca distanta intre noi este de la linia de hotar chiar si 50cm in anumite locuri, pana la linia de hotar.
Acum nici in caz de incendiu nu mai pot avea nici pompieri access.. Si au pus si geamuri cu vedere la mine in curte,
SI CU TOATE ASTEA, DANSUL NU VREA SA IMI DEA SI EL ACORD MIE PENTRU MANSARDA, PENTRU CA ZICE CA II IAU DIN LUMINA.
-
Mentionez ca dansul nu a mai facut studiu de insorire, banuiesc ca din cauza acordului care la avut de la fostul proprietar,
dar acord pentru geamuri cu vedere la mine in curte nu are sigur.

Alte discuții în legătură

Mansarda contruitata cu autorizatie, dar cu acordul fostului vecini care a vandut casa. csalexandru csalexandru Buna ziua, Am cumparat o casa si vecinu de langa mine a obtinut autorizatie de constructie mansarda, pe baza unui acord pe care il avea de la fostul ... (vezi toată discuția)
Probleme casa pe hotar-geamuri,burlane si streasina Raducu16 Raducu16 Buna ziua, vreau sa stiu daca este legal ca pe o casa aflata pe hotar sa pui: 1. geamuri cu deschidere spre curtea vecina 2.burlanele de scurgere de la ... (vezi toată discuția)
Este necesar acordul vecinilor pentru constructia unei mansarde? dorel_craciun dorel_craciun Buna ziua! Ma numesc Craciun Dorel si vreau sa intreb si eu cateva lucruri despre construirea unei mansarde: 1. Este nevoie de acordul vecinilor pentru ... (vezi toată discuția)