avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Stabilirea domiciliului in caz de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Stabilirea domiciliului in caz de divort

Suntem o familie cu un copil de 4 ani, nu ne mai intelegem si vrem sa divortam de comun acord. Noi locuim in apartamentul parintilor sotului, dupa divort sotia se intoarce la parintii iar sotul ramane in contiuare in apartament. Intrebarea: domiciliul copilului unde o sa fie, poate ramane in mediul unde a crescut iar mama sa locuiasca in alta parte?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:28, 17 Decembrie 2018
Daca va înțelegeți copilul va locui unde vreti.
Va înțelegeți si cu privire la minor?
Daca mama nu este de acord, slabe sanse pt ca instantele de obicei stabilesc locuinta minorului la domiciliul mamei, avand in vedere varsta frageda a minorului.
Incercati sa va intelegeti cu mama in acest sens si luati legatura cu un avocat.
Nu vrem sa ajungem in instanta, speram sa putem rezolva totul la notar.
Noi credem ca asa ii cel mai bine pentru copil, nu stim din ancheta sociala ce o sa reiasa.
Ultima modificare: Luni, 10 Decembrie 2018
Aaaa22, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
E o formalitate, va iesi ce veti dori dv., ancheta sociala fiind un act in care, in practica, anchetatorul doar consemneaza niste situatii de fapt declarate de parti.
Asa ca,. daca aveti un acord intocmit, mergeti cu el la notar si asa se va face. Daca nu aveti unul facut de un avocat, asigurati-va ca intelegeti fiecare urmare a celor aratate acolo, ce inseamna locuinta a minorului, ce inseamna vizite, ce drepturi sunt si ce nu.
Bravo pentru faptul ca stabiliti amiabil totul!
In conditiile in care acum stabilim custodia comuna, la notar, poate mama peste cateva luni sa plece la munca in strainatate si sa duca si copilul cu ea, fara acordul meu.

Multumesc,
Ultima modificare: Luni, 17 Decembrie 2018
Aaaa22, utilizator

Alte discuții în legătură

Divort, domiciliu minor dan123456 dan123456 sunt casatorita cu sotul meu de 12 ani si avem impreuna un copil de 9 ani.pe o perioada de cativa ani am locuit cu parintii lui.acum deoarece nu mam inteles cu ... (vezi toată discuția)
Divort la notar oanamaiu oanamaiu Eu si sotul meu vrem sa divortam de comun acord si am intes ca se poate si la notar, avem si un copil minor (3 ani) si vrem custodie comuna. Vrem sa stim ce ... (vezi toată discuția)
Divorț cu copii minori la notar! dacă in urna divorțului la ... andreea27 andreea27 Divorț cu copii minori la notar! Dacă in urna divorțului la notar părinții si copii vor continua să locuiască împreună la acelasi domiciliu, cum va ... (vezi toată discuția)