Buna, suntem o microinreprindere de it, si patronul firmei ar dori sa asigure hrana pe parcursul zilei angajatilor, adica frigiderul firmei sa fie intotdeauna plin cu ex.: fructe, lactate, dulciuri, apa, diverse. Cum as putea sa contabilizez aceste alimente cumparate? Patronul nu vrea sa apeleze la firme de catering, alimentele le-ar procura el fie din piata fie din magazine. Noi suntem o firma neplatitoare de tva.
Multumesc
Tichetele de masa se acorda salariatilor, nu se folosesc de nimeni altcineva.
Legea 165/2018: Art. 12. - (1) Tichetele de masă pe suport hârtie se distribuie de către angajator, lunar, în ultima decadă a fiecărei luni, pentru luna următoare.
(2) În condiţiile prevăzute la alin. (1), angajatorul distribuie, pe salariat, un număr de tichete de masă corespunzător numărului de zile lucrătoare din luna pentru care se face distribuirea.
Bonuri de masa
bubu.g
pot acorda bonuri de masa diferentiat la angajati, adica la unu 5 bonuri la altul 10?adica intr-un fel in functie de cum isi desfasoara activitatea? (vezi toată discuția)
Tichete de masă
Xzgeorge
Are dreptul patronul să distribuie la unii angajati tichete de masă in valoare de la 5 sute la 1 mie lei lunar si la altii 7 bonuri de 15 lei lunar ?? (vezi toată discuția)