avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită recuperare create
Discuție deschisă în Executare silită

recuperare create

Buna ziua
Am de recuperat de la o firma o suma de bani . Deocamdata nu am facut nici un demers desi au intarziat plata cu mai bne de doua luni. se poate cere insolventa firmei acuma ? Care ar fi pasii de urmat ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Company Advising , utilizator 16:46, 12 Decembrie 2018
Depinde de suma de recuperat. Daca suma este mai mare de 40.000 lei puteti solicita insolventa.
De ce ati cere deschiderea procedurii de insolventa? Este o procedura concurasala, toti creditorii trebuie sa se inscrie la masa credala, stati la coada in fata altora ca sunteti doar creditor chirografar.
Mai degraba formulati o ordonanta de plata sau o actiune in raspundere civila contractuala, luati legatura cu un avocat pentru a alege demersul corect.
asa de impartite sun paeriile in privinta procedurii... mai mult ca sigur fiind o firma imensa mai sunt si altii ca mine care deja au facut asta . In legatura cu recuperatul baniilor prin insolventa nu se tine cont si de ordinea adrerariui la masa credala ? se tine cont doar de suma ce trebuie recuperata? Din ce pareri am strans pana acuma oricum ajung la avocat dar as vrea cat mai multe pareri despre care ar fi cea mai buna varianta pe care sa o aleg. Multumesc mult pentru implicare
Exista o ordine de preferinta, potrivit art 161 din legea insolventei!
Am experienta in insolventa, de aceea va spun ca dureaza mult si se recupereaza greu datoriile in aceasta procedura, mai ales daca n-au bunuri valorificabile, actiunile fondate pe art 169 nu se prea admit!
Daca este deja deschisa procedura se poate afla, context in care cu maxima celeritate trebuie depusa cerere de inscriere la masa credala.
Nu vad de ce v-ar avantaja sa deschideti procedura insolventei. Poate doar sa il speriati, desi nu este o practica chiar corecta. Sunt si alti creditori? Au depus cerere de deschidere a procedurii insolventei?
Ati fost sfatuit mai sus cum sa procedati si consider ca ar fi abordarea corecta la o prima analiza a celor mentionate de dvs..

Alte discuții în legătură

Recuperare creante impact.d impact.d Persoana juridica (SRL) am de recuperat creante de la o societate comerciala. Am actionat in instanta (somatie de plata) firma debitoare si in data de ... (vezi toată discuția)
Recuperare creante stefaniulian stefaniulian Cum recuperez contravaloarea unei facturi,de la o societate care si-a cerut in adunarea generala declansarea procedurii de insolventa dar nu s-a dat hotararea ... (vezi toată discuția)
Hot. def. insolventa alinapopescu_1972 alinapopescu_1972 Buna seara, Cum pot obtine hot. def. pt. un debitor caruia i sa dispus incheierea proc. insolventei. Nu m-am inscris la masa credala. Mi-o trebuie doar ... (vezi toată discuția)