avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Abuz in serviciu din partea unui agent de politie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Abuz in serviciu din partea unui agent de politie

Data post: Duminica, 15 Noiembrie 2009, 18:22
Subiect: Am fost abuzat de catre un agent de politie

Am participat, la o sedinta privind campania elctorala care a avut loc la sediul asociatiei de proprietari a blocului in care domiciliez.
La final am gasit un telefon mobil. Saritor din fire si dorind sa fac o fapta buna, l-am luat, am sunat la ultimul apel format, am intrebat persoana care mi-a raspuns daca recunoaste numarul si am rugat-o sa anunte posesorul ca il astept in sala sa il inmanez. Mi s-a raspuns ca telefonul este al unui barbat si ca il va anunta.
Am iesit din sala la o tigara si am asteptat. Desi asteptam un barbat, asa cum mi se spusese, a aparut o fata, care fusese prezenta la sedinta dar nu a stat pe banca nici un moment in locul in care am gasit eu telefonul. Aceasta a spus ca este proprietara telefonului, dar, in loc sa-mi multumeasca, a inceput sa faca scandal afirmand ca a avut 2 telefoane si ca i l-am furat eu pe celalat.
Presedintele si administratorul blocului (cu care nu sunt in relatii bune deoarece i-am reclamat la primarie pentru nereguli in modul de repartizare a cheltuielilor) au propus sa fiu perchezitionat si au chemat politia.
Agentul de politie m-a tratat de la inceput ca pe un infractor. Eu, dorind sa-i demonstrez ca sunt om serios, i-am prezentat de buna voie buletinul si am acceptat sa fiu perchezitionat atat corporal cat si in autoturismul personal. Cu toate ca nu au gasit telefonul cautat m-a obligat sa merg la politie sa dau declaratie.
Va rog sfatuiti-ma cum sa procedez si unde sa-l reclam pe acest politist pentru abuz in serviciu, deoarece fara nici o dovada, doar pe baza banuielilor si acuzatiilor nefondate ale unor persoane, m-a tratat ca pe un infractor. Nu a vrut sa se legitimeze, mi-a vorbit la persoana I-a singular desi am 52 de ani, iar el era mult mai tanar, m-a obligat sa merg la politie, sa dau declaratie scrisa desi nu a gasit la mine nimic, iar acolo mi-a interzis sa vorbesc la telefon cu sotia, pe motiv ca i-am stricat ziua.
Va multumesc foarte mult.
ESTE FOARTE AIUREA CE S-A INTAMPLAT.
Nu are nimeni ce sa va faca.
Daca v-a adresat expresii jignitoare, v-a imbrancit puteti formula o plangere penala pentru infractiunea de purtare abuziva(nu ar fi primul caz de acest gen din pacate).Va trebui insa si sa dovediti cu niste martori aspectele cuprinse in respectiva plangere.
Codul PENAL - Art. 250. - Purtarea abuziva
Întrebuintarea de expresii jignitoare fatã de o persoanã, de cãtre un functionar public în exercitiul atributiilor de serviciu, se pedepseste cu închisoare de la o lunã la un an sau cu amendã.
Sa stiti ca politistul a gresit in executarea unor proceduri, dar nu este o infractiune de abuz in serviciu. Puteti sa-l reclamati la conducerea politiei pentru nerespectarea procedurilor de lucru sau mai bine zis efectuarea lor defectoasa.Daca va fi gasit vinovat ar putea fi sanctionat disciplinar.
Succes!
Este un fel de meci nul.
Nimeni nu castiga si nimeni nu pierde.
Ce s-a intamplat ramane asa.
Trist este un singur lucru.Cel ce este de buna - credinta risca sa aiba probleme.:(
Cam aceasta este moralitatea sau morala povestii...
Mai exista si cazul Anghel verso Romania dar e prea mare efortul...

avocat Claudiu Lascoschi
Infractiunea nu e cea de purtare abuziva , al carei subiect activ e un functionar , ci aceea de cercetare abuziva , savarsita de catre un agent de politie.

Alte discuții în legătură

Solicit indrumare pentru amenintare si santaj Fejer Melinda Fejer Melinda Buna ziua! Pentru a nu va rapi timpul o sa va scriu pe scurt situatia prin care i-mi sunt incalcate drepturile fundamentale ale Omului, de catre o ... (vezi toată discuția)
Batuti de politie pytu26 pytu26 A-si dori sa aflu si eu cum trebuie procedat atunci cand esti batut de catre politie,am scos certificat medico legal si nu stiu unde trebuie sa fac plangerea ... (vezi toată discuția)
Instrumentarea unui dosar de cercetare penala alina03 alina03 sunt partea vatamata intr-un dosar de cercetare penala pentru vatamare si distrugere.Politistul care instrumenteaza dosarul nu este impartial.sunt tratata ca ... (vezi toată discuția)